Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle: "Brutale Verstappen had op zijn minst een waarschuwing verdiend"

Het gesprek van de dag is en blijft het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, waarbij de twee coureurs samen naast de baan kwamen in ronde 48 van de Braziliaanse Grand Prix. Ook voormalig coureur Martin Brundle velt zijn oordeel over de verdedigende actie van de 'brutale' Verstappen.

Max Verstappen deed er alles aan om Lewis Hamilton achter zich te houden tijdens de Grand Prix van Brazilië. Dat lukte bij de eerste echte poging van de Brit om aan zijn Red Bull-rivaal voorbij te komen. Verstappen remde zeer laat en hield de binnenste lijn, al kwam hij daarbij wel samen met de Mercedes-man naast de baan terecht. Mercedes schreeuwde moord en brand, maar de FIA zag geen kwaad in de actie van Verstappen. De race ging verder zonder straffen en Hamilton wist uiteindelijk toch voorbij de Nederlander te komen, waarna hij de race met speels gemak uitreed. Martin Brundle zag een prachtig gevecht, al had Max misschien een tik op de vingers verdiend, oordeelt de voormalig coureur in zijn vaste column voor Sky Sports . "In het begin van de race leek het erop dat Verstappen Hamilton achter zich kon houden door in sector twee 0,3 seconde te winnen en zo genoeg buffer op te bouwen voor het lange rechte stuk tegen de Mercedes-raket. Maar Hamilton hield vol en in ronde 48 moest Verstappen slingeren en verdedigen, om zo de Brit aan zijn buitenkant te hebben bij het in gaan van bocht vier."

Verstappen verdiende 'op zijn minst' een waarschuwing

Brundle denkt dat hij de uitleg van de 'brutale' Verstappen bij een eventueel onderzoek wel kan voorspellen. "Max zal zeggen dat beide coureurs laat op de rem gingen staan, hij op het vuile gedeelte van het circuit zat, en dat beide coureurs vervolgens wijd gingen. Ik ben er zeker van dat Max ook zou zeggen dat hij stopte met insturen toen hij Hamilton naast de baan zag komen en daarom hetzelfde deed." Brundle, die de nieuwe on-boardbeelden heeft bekeken, denkt dat Verstappen een waarschuwing, op zijn minst, wel had verdiend. "Die beelden bevestigen dat Max erg laat remde en niet helemaal goed in kon sturen. Op geen enkel moment opende hij zijn stuur echter in de richting van Lewis. Het was helemaal op de limiet en als de stewards er naar hadden gekeken had het beide kanten op kunnen gaan. Hij verdiende er op zijn minst een zwartwitte vlag voor."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"