Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Brundle: "Misschien kan Claire Williams beter een andere functie bekleden"

Oud-Formule 1-coureur Martin Brundle denkt dat het tijd wordt dat Claire Williams een andere rol krijgt binnen het Formule 1-team van Williams.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

In 2013 werd Claire Williams de teambazin van het Williams-team, dat in 1977 werd opgericht door haar vader, Frank Williams. In 2014 begon het team vervolgens prima aan het nieuwe, hybride Formule 1-tijdperk, maar de afgelopen jaren is de historische renstal langzaam maar zeker afgegleden naar de achterhoede van het Formule 1-veld.

De afgelopen twee jaren eindigde het team als laatste in het kampioenschap, en het afgelopen seizoen was het gat naar de concurrentie enorm. Oud-Formule 1-coureur Martin Brundle denkt daarom dat het misschien tijd wordt dat Claire Williams afscheid neemt van haar rol als teambazin. In plaats daarvan kan ze beter een meer presidentiële functie bekleden, denkt de Brit.

"Ik weet natuurlijk niet hoe het er allemaal aan toe gaat binnen die teammuren, en ik weet ook niet hoe het team er momenteel precies voorstaat, maar toch zou ik haar vragen om een stapje terug te doen om misschien een andere leidende functie in te nemen", klinkt Brundle, die tegenwoordig door het leven gaat als Formule 1-commentator en analist, realistisch tegenover Motorsport Magazine.

Maar, wie moet de functie van de Williams-dame dan bekleden? Daar denkt hij ook wel een antwoord op te weten: "Zet daar iemand neer zoals Andreas Seidl bij McLaren en geef die persoon de volledige autonomie om eigen keuzes te maken. Formule 1-succes draait immers om de toekomst en niet om het verleden", zo sluit Brundle af, al doelend op het feit dat de keuze voor Claire Williams mogelijk meer een keuze is om de familienaam ere te doen.

Na een desastreus verlopen 2019 zijn de eerste tekenen voor het komende seizoen in ieder geval al wat positiever. Recent werd bekend dat het Britse team de verplichte crashtests met verve had doorstaan, daar waar het daar vorig jaar tot wel zes pogingen voor nodig had.

3 reacties

    Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel