Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Brundle niet gediend van actie Verstappen: 'Max raakt zichzelf opnieuw heel hard'

De meningen over de actie van Max Verstappen zijn verdeeld, maar Martin Brundle kan weinig begrip opbrengen voor de Nederlander, die teamorders van Red Bull negeerde.

Martin Brundle lijkt weinig begrip op te kunnen brengen voor de actie van Max Verstappen, die in Brazilië geen gehoor gaf aan Red Bull-teamorders en niet op zij ging voor teamgenoot Sergio Perez.

Brundle verklaart in zijn column voor Sky Sports. "Max weigerde vanwege een historische reden, volgens mij vanwege iets dat er in Monaco was gebeurd tijdens de kwalificatie."

"Ongetwijfeld zal Max echter nog wel herinneren hoe Sergio vorig jaar Lewis Hamilton ophield tijdens de finale in Abu Dhabi. Dat was doorslaggevend, want Hamilton kon door de verloren tijd geen pitstop maken tijdens de safety car", zo wijst de Brit op de wereldtitel van Verstappen.

"En hoe Perez zo hard het gevecht aanging met Hamilton in Bakoe", vervolgt hij. "En daarnaast zijn er nog andere voorbeelden die bijdroegen aan de wereldtitel van Verstappen. Volgens mij noemde Verstappen zijn teamgenoot toen zelfs een 'legende'."

Respect

Alhoewel Brundle als oud-coureur maar al te goed weet hoe het er in de Formule 1 aan toe gaat, benadrukt hij dat het geen kwaad kan om respect te genieten van je collega coureurs. Hij impliceert dat de acties van Verstappen er niet voor zullen zorgen dat hij in achting zal stijgen bij zijn collega's.

"Het is geen wedstrijd wie de populairste coureur is. Het is de harde wereld der Formule 1, maar alsnog heb je vrienden en respect nodig. Het had Max helemaal niets gekost om Perez de zesde plaats te geven op het moment dat de wereldtitel al lang beslist is."

"Het is de tweede keer in twee races tijd dat er een boomerang terugkomt en Verstappen heel hard geraakt", zo doelt de analist van Sky Sports waarschijnlijk op het feit dat de Red Bull-coureur twee weken geleden zijn collega boycotte tijdens het GP-weekend in Mexico.

"Nu gaan we richting Abu Dhabi. Het voelt allemaal wat spannend op weg naar dit laatste raceweekend. Vooral vanwege de strijd om de plekken die niet om de titel gaan en vanwege de spanningen tussen verschillende teamgenoten", aldus de oud-F1-coureur.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

121 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"