Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle niet gediend van actie Verstappen: 'Max raakt zichzelf opnieuw heel hard'

De meningen over de actie van Max Verstappen zijn verdeeld, maar Martin Brundle kan weinig begrip opbrengen voor de Nederlander, die teamorders van Red Bull negeerde.

Martin Brundle lijkt weinig begrip op te kunnen brengen voor de actie van Max Verstappen, die in Brazilië geen gehoor gaf aan Red Bull-teamorders en niet op zij ging voor teamgenoot Sergio Perez. Brundle verklaart in zijn column voor Sky Sports . "Max weigerde vanwege een historische reden, volgens mij vanwege iets dat er in Monaco was gebeurd tijdens de kwalificatie." "Ongetwijfeld zal Max echter nog wel herinneren hoe Sergio vorig jaar Lewis Hamilton ophield tijdens de finale in Abu Dhabi. Dat was doorslaggevend, want Hamilton kon door de verloren tijd geen pitstop maken tijdens de safety car", zo wijst de Brit op de wereldtitel van Verstappen. "En hoe Perez zo hard het gevecht aanging met Hamilton in Bakoe", vervolgt hij. "En daarnaast zijn er nog andere voorbeelden die bijdroegen aan de wereldtitel van Verstappen. Volgens mij noemde Verstappen zijn teamgenoot toen zelfs een 'legende'."

Respect

Alhoewel Brundle als oud-coureur maar al te goed weet hoe het er in de Formule 1 aan toe gaat, benadrukt hij dat het geen kwaad kan om respect te genieten van je collega coureurs. Hij impliceert dat de acties van Verstappen er niet voor zullen zorgen dat hij in achting zal stijgen bij zijn collega's. "Het is geen wedstrijd wie de populairste coureur is. Het is de harde wereld der Formule 1, maar alsnog heb je vrienden en respect nodig. Het had Max helemaal niets gekost om Perez de zesde plaats te geven op het moment dat de wereldtitel al lang beslist is." "Het is de tweede keer in twee races tijd dat er een boomerang terugkomt en Verstappen heel hard geraakt", zo doelt de analist van Sky Sports waarschijnlijk op het feit dat de Red Bull-coureur twee weken geleden zijn collega boycotte tijdens het GP-weekend in Mexico. "Nu gaan we richting Abu Dhabi. Het voelt allemaal wat spannend op weg naar dit laatste raceweekend. Vooral vanwege de strijd om de plekken die niet om de titel gaan en vanwege de spanningen tussen verschillende teamgenoten", aldus de oud-F1-coureur.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten