Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Brundle: "Onnodige Ferrari-crash schuld van Vettel"

Op Interlagos kwamen Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc elkaar tegen en daarbij braken zij de belangrijkste regel in de autosport: de teamgenoten reden elkaar van de baan. Volgens Martin Brundle ligt de schuld bij Vettel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Met de komst van Charles Leclerc in het Ferrari-team zijn de gemoederen verhit geraakt. Viervoudig kampioen Sebastian Vettel, die nog altijd de droom koestert kampioen te worden met de Scuderia, krijgt felle concurrentie van zijn snelle, nieuwe teamgenoot. In Brazilië verslechterden de verhoudingen door een minimale botsing met maximale gevolgen.

Het merkwaardige voorval werd door de wedstrijdleiding weggewuifd als zijnde een race-incident, maar daar is niet iedereen het mee eens. Oud-Formule 1-coureur Martin Brundle schrijft de schuld van het ongeluk in zijn column volledig toe aan Vettel.

"Leclerc gooide zijn Ferrari in de eerste bocht langs Vettel, daarna kwam de Duitser weer langszij, nadat Leclerc enige wielspin te verduren had gekregen. Eenmaal op het rechte stuk raakten de twee elkaar. Ik twijfel er niet over dat Vettel het contact heeft veroorzaakt, hij stuurde namelijk voorzichtig naar links, richting het midden van de baan", zo concludeert Brundle.

Brundle doet nog geen uitspraak of dit de relatie tussen Vettel en Leclerc zal aantasten, maar houdt op de korte termijn in ieder geval rekening met meer van dit soort incidenten. "Ze vechten vrijuit nu het kampioenschap is beslist, zoveel is duidelijk, maar dit alles was compleet onnodig.

Autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel blikken in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid terug op de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

8 reacties

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"