Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Brundle: "Perez slachtoffer van niet één, maar twee eigen fouten"

De Grand Prix van Mexico had een memorabel weekend moeten worden voor Sergio Perez, maar eindigde in een ware deceptie. Na 800 meter toucheerde de Mexicaan Ferrari-coureur Charles Leclerc, waarna hij strandde op één van de uitloopstroken van het Autodromo Hermanos Rodriguez. Volgens voormalig F1-coureur en analist Martin Brundle dient Perez de hand in eigen boezem te steken.

Perez Leclerc Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Grand Prix van Mexico had hét moment moeten zijn voor Sergio Perez. Had Checo een goed resultaat weten te behalen tijdens zijn thuisrace en daarmee zijn reeks slechte resultaten achter zich kunnen laten, dan had hij zijn critici de mond gesnoerd en met een schone lei kunnen beginnen. Maar helaas voor Perez ging die vlieger niet op.

De Red Bull-coureur startte vanaf de vijfde plaats en kwam enorm goed weg. Al vrij snel was het drie dik richting bocht één: Sergio Perez, Charles Leclerc en Max Verstappen. Bij het insturen voor de bocht raakten Perez en Leclerc elkaar waarna Perez' RB19 de lucht in ging en op de uitloopstrook belandde. Leclerc kon - in een gehavende Ferrari - zijn race vervolgen. Verstappen vermeed het tweetal door de binnenzijde van de bocht te nemen en kwam er ongeschonden vanaf.

Voormalig F1-coureur Martin Brundle wijst één persoon als schuldige aan voor het incident in bocht één: Perez. De analist geeft zijn mening in een column voor Sky Sports F1.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

			© XPB Images
	© XPB Images

Perez deed alles goed, tot aan bocht één

Brundle trapt af met lovende woorden voor Verstappen: "Verstappen boekte opnieuw een verpletterende en recordbrekende overwinning. Hij overleefde twee starts, inclusief de 800 meter lange dragrace richting bocht één. Hij had daarmee een duidelijk antwoord op alle actie die zich achter hem afspeelde en haalde zijn zestiende overwinning van het seizoen binnen."

De Brit vindt het jammer dat Perez' race vroegtijdig eindigde, zo vertelt hij. "Voor het verloop van de race had de eerste bocht niet veel slechter kunnen zijn. Verstappen baande zich een weg langs beide Ferrari's en zijn teamgenoot Perez, die voor zijn enorm patriottische en verwachtingsvolle thuispubliek struikelde over zijn eigen start."

"Perez deed alles goed tot aan bocht één. Vanaf de vijfde plaats op de grid maakte hij een geweldige start. Hij dook in de slipstream, schatte het gat perfect in en vervolgde zijn weg op de schone, brede racelijn."

Bekijk hieronder de video van het incident. Tekst gaat verder onder video.

"Perez was slachtoffer van zijn eigen geweldige start en goede beslissingen."

"Perez was in zekere zin slachtoffer van zijn eigen geweldige start en goede beslissingen. Hij kwam op gelijke hoogte met Leclerc en Verstappen en knokte met hen voor de leiding. Na afloop van de race legde hij uit dat hij - na twee achtereenvolgende podiumfinishes in Mexico - de race wilde leiden en een glorieuze overwinning wilde pakken. En toen ging het mis."

Brundle stelt dat de Mexicaan niet één, maar twee fouten maakte. "In een fractie van een seconde maakte hij twee fouten. Hij ging ervan uit dat de geknepen Ferrari van Leclerc in het midden eerder zou remmen. Waarschijnlijk dacht hij dat ook over Verstappen, die op de vuile binnenlijn reed waardoor zijn bocht veel krapper zou worden. Geen van zijn rivalen remde echter vroeg; zij hielden hun auto's volledig onder controle."

"Sergio's grootste fout was dat hij te hard en te vroeg instuurde. Hij had de wijdere lijn aan de buitenkant van de bocht moeten volgen en de volgende bochtencombinatie moeten benutten. Leclerc kon geen kant op vanwege Verstappen aan zijn rechterkant, maar Perez had nog flink wat ruimte. Het contact tussen Perez en Leclerc leidde ertoe dat de race van de Mexicaan in bocht één strandde. Het was het laatste wat hij, zijn team, de fans en de racepromotor nodig hadden", aldus een kritische Brundle.

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami