Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle: "Red Bull en Mercedes lachen in vuistje om gedestabiliseerd Ferrari"

Wat Martin Brundle betreft spinnen Red Bull en Mercedes garen bij de wisseling van teambaas binnen Ferrari. Hij verwacht dat het de Scuderia destabiliseert.

Ferrari won voor het eerst in jaren weer races in de Formule 1 en lange tijd leek de Scuderia zelfs aanspraak te maken op wereldtitels. En toch wisselde men juist nu van teambaas. Martin Brundle snapt er niets van en verwacht dat Red Bull en Mercedes lachen in hun vuistje. "Ik kan maar niet bedenken waarom Ferrari ervoor kiest om juist nu een maand zonder teambaas te zitten", aldus de voormalig F1-coureur, nu commentator in zijn column voor Sky Sports . "Ik denk dat men Mattia Binotto meer tijd had moeten gunnen." Het is niet zo dat Brundle niks verwacht van de nieuwe teambaas Fred Vasseur, maar de transitie vergt wel tijd: "Als ik Mercedes of Red Bull was, zou ik in mijn vuistje lachen, want continuïteit is een groot goed. In tijden waarin de F1-kalender enkel langer en intensiever wordt, moet je voorzichtig omspringen met personele veranderingen."

Mercedes naast of vóór Ferrari?

"Vasseur zal zijn draai moeten vinden en zijn positie in het team af moeten dwingen, dat terwijl men bij Mercedes en Red Bull wel kan leunen op continuïteit", zo vervolgt Brundle. "En dan maakt het niet eens uit wie je bent. Het zal voor iemand van buitenaf altijd tijd kosten, in tegenstelling tot iemand die vanuit de eigen gelederen gepromoveerd wordt, zoals bijvoorbeeld het geval was met Stefano Domenicali of Binotto." Brundle verwacht dan ook dat Mercedes zeker langszij zal komen: "Een dergelijk fundamentele verandering zal Ferrari hoe dan ook op de korte termijn destabiliseren, dat kan haast niet anders. Iedereen zal dat voelen, terwijl men zich afvraagt waar men precies staat." "Bij Mercedes zal men al helemaal lachen, want daar weten ze precies wat er mis was met de auto en ik denk dat ze sterker terugkeren in 2023. Ik verwacht helemaal dat ze de strijd aan zullen gaan met Ferrari en Red Bull volgend seizoen."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024