Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle: "Stiekem was ik blij toen Verstappen problemen kreeg"

Max Verstappen kon de GP van Saoedi-Arabië niet winnen, nadat hij in de kwalificatie met problemen aan zijn RB19 te maken kreeg. Martin Brundle kon daar stiekem wel om glimlachen, want het betekende dat er in de race nog wat actie zou komen.

Max Verstappen vertrok de GP van Saoedi-Arabië vanaf P15, nadat hij op zaterdag in Q2 zijn auto in de garage moest parkeren met een gebroken aandrijfas. Martin Brundle zag al weer een dominant Red Bull-weekend aankomen en was daarom stiekem wel tevreden met het probleem van de Nederlander. Het zou op zondag namelijk voor wat actie gaan zorgen, zo vertelt hij in zijn column voor Sky . "De GP van Saoedi-Arabië was weer een gevalletje totale Red Bull-dominantie. Ik moet eerlijk toegeven dat ik stiekem best blij was met het probleem van Verstappen in de kwalificatie, waardoor hij de race vanaf P15 moest starten. Ik heb niets tegen Max en zijn geweldige talent, maar het betekende dat we tenminste ergens naar uit konden kijken. Het gaf de garantie dat er wat zou gaan gebeuren tijdens de race."

Perez deelt tik uit

Brundle zag vervolgens hoe de Nederlander zich in de race opwerkte naar P2, maar daar bleef zijn opmars steken. Sergio Perez op P1 was ongenaakbaar. Een 'significante tik' van Checo, zo vat de oud-coureur het samen. "Perez wist Verstappen te matchen vooraan het veld en won op mooie wijze de race. Het was zijn vijfde zege, waarvan vier op een stratencircuit. Nog belangrijker: het was zijn eerste zege met Max achter hem op P2", aldus de F1-analist. Toch haalde Verstappen nog zijn gram, zag Brundle. "Verstappen pakte het puntje voor de snelste ronde af in de laatste ronde en dat zorgde duidelijk voor irritatie bij Perez, die verbaasd was dat het team er niet voor zorgde dat de coureurs het vooraan rustig aan deden, zeker omdat zowel hij als Verstappen met wat probleempjes kampte." "Het Verstappen-kamp was misschien wat verrast dat Perez de pace van Max wist te matchen", vervolgt Brundle. "Zonder twijfel zorgde het ook voor irritatie dat het probleem in de kwalificatie de reden was dat Max geen nieuw record - 16 overwinningen in 21 races - neer kon zetten. Terwijl we zien dat de spanning binnen Red Bull toeneemt, wachten we geduldig af tot de rest van het veld wat snelheid vindt. Of beter gezegd: heel veel snelheid."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi