Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Brundle verbaasd om status Circuit Zandvoort: "Enorm ouderwets"

Circuit Zandvoort is al jaren een begrip in de autosport. Sinds de terugkeer van de Formule 1 in 2021 werd het evenement een favoriet bij zowel de fans als de Formule 1 zelf. Martin Brundle, voormalig F1-coureur en hedendaags analist, was sinds 2021 nog niet op Zandvoort geweest, maar keek dit jaar zijn ogen uit.

Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen de Formule 1 in 2021 na ruim 36 jaar terugkeerde in Zandvoort keek de wereld met open mond naar het kleine, krappe circuit in de Noord-Hollandse duinen. De organisatie had een geweldig evenement uit de grond gestampt en kreeg internationaal alleen maar lof. Martin Brundle was sinds de rentree van Zandvoort echter nog niet aanwezig geweest, maar daar kwam dit jaar verandering in. 

De Brit, die zelf tijdens de 'laatste editie' van 1985 in een F1-auto zat, keek zijn ogen uit in Zandvoort. Hij vertelt over zijn avonturen in zijn nieuwste column voor Sky Sports: "Vanwege mijn schema met 16 races per seizoen was dit pas de eerste keer sinds de terugkeer in 2021, dat ik in Zandvoort was. We weten allemaal waarom er zo'n grote vraag was om een Dutch GP, maar toen ik op de vrijdag een rondje deed over het circuit, verraste het me hoe enorm ouderwets het circuit is."

"Ik ken de baan goed vanuit mijn F1-tijd in de jaren 80, maar de grip, snelheid en het gewicht van de hedendaagse auto's zorgen ervoor dat sommige vangrails een uitdaging kennen als er een ongeluk gebeurd", aldus Brundle, die daarmee doelt op de lange reparatietijd die nodig was om de vangrails bij bocht 4 te repareren na de crash van Logan Sargeant. "Er zijn ook geen service roads, waardoor het erg lastig wordt om auto's te bergen. Maar dat is hetzelfde op stratencircuits."

Toch is Brundle absoluut niet negatief over het circuit in de Noord-Hollandse duinen. Integendeel, Brundle vindt dat Circuit Zandvoort een mooie baan is met een typisch eigen karakter: "De ouderwetse aard (van het circuit) levert wel wat unieke uitdagingen op. De bochten, met (bocht) één Tarzan, drie Hugenholtz en de laatste bocht, voegen zeker een hoop karakter toe."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe