Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Brundle: "Vettel zal deze pijn altijd blijven voelen"

De Grand Prix van Duitsland leek voor het thuispubliek en haar lievelingsrijder het best denkbare resultaat op te leveren, tot Sebastian Vettel zijn Ferrari in ronde 52 tegen de bandenstapel in de Sachs-bocht parkeerde. Sky Sports-analist en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle denkt dat de Duitser nooit over de pijn van de verloren thuiszege heen zal komen.

"Dit zal Seb altijd blijven voelen", meent Brundle in zijn column. "De baan was vies, de remsystemen waren effectief maar zeer complex. Zijn achteras blokkeerde en zodoende reed hij met teveel snelheid op de hairpin af. Terugkijkend op het incident had hij gewild dat hij meer tijd had genomen, en lager op de baan had gereden in plaats van op de gladde racelijn. Het stadiongedeelte op de Hockenheimring is zoals we weten old-school, klunzige fouten worden direct afgestraft. Ik heb niet kunnen zien of hij nog heeft geprobeerd om achteruit te rijden, maar dat zal hij waarschijnlijk wel hebben gedaan."

Overigens denkt Brundle dat de buitenwacht de omstandigheden op de Hockenheimring heeft onderschat, en dat het harder regende dan mensen door hadden. "Het moet haast wel natter zijn geweest dan we hebben vermoed, aangezien zelfs Max Verstappen de pits indook om te wisselen naar intermediates."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje