Brundle: "Vettel zal deze pijn altijd blijven voelen"

24 jul. 2018 11:00 René Oudman 0 reacties
De Grand Prix van Duitsland leek voor het thuispubliek en haar lievelingsrijder het best denkbare resultaat op te leveren, tot Sebastian Vettel zijn Ferrari in ronde 52 tegen de bandenstapel in de Sachs-bocht parkeerde. Sky Sports-analist en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle denkt dat de Duitser nooit over de pijn van de verloren thuiszege heen zal komen.

"Dit zal Seb altijd blijven voelen", meent Brundle in zijn column. "De baan was vies, de remsystemen waren effectief maar zeer complex. Zijn achteras blokkeerde en zodoende reed hij met teveel snelheid op de hairpin af. Terugkijkend op het incident had hij gewild dat hij meer tijd had genomen, en lager op de baan had gereden in plaats van op de gladde racelijn. Het stadiongedeelte op de Hockenheimring is zoals we weten old-school, klunzige fouten worden direct afgestraft. Ik heb niet kunnen zien of hij nog heeft geprobeerd om achteruit te rijden, maar dat zal hij waarschijnlijk wel hebben gedaan."

Overigens denkt Brundle dat de buitenwacht de omstandigheden op de Hockenheimring heeft onderschat, en dat het harder regende dan mensen door hadden. "Het moet haast wel natter zijn geweest dan we hebben vermoed, aangezien zelfs Max Verstappen de pits indook om te wisselen naar intermediates."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen