Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle voorspelt oorlog tussen Verstappen en Leclerc: 'Dit gaat serieus worden'

Max Verstappen en Charles Leclerc gaan uiterst respectvol met elkaar om terwijl ze strijden voor de overwinningen en mogelijk zelfs de titel van 2022. Naarmate de titel dichter bij komt, zal de relatie tussen de twee echter verslechteren, zo voorspelt Martin Brundle.

Na twee jaar afwezigheid keert het Formule 1-circuit weer terug naar Albert Park in Melbourne. Het stratencircuit ziet er dit jaar anders uit dan men gewend is, want met meerdere aanpassingen aan de baankarakteristieken wordt de race sneller dan ooit. Martin Brundle kijkt uit naar het volgende hoofdstuk in de strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Red Bull en Ferrari lijken anno 2022 in de titelstrijd te zijn verwikkeld. Het seizoen is nog maar net begonnen en de coureurs van de teams gaan uiterst respectvol met elkaar om, maar bij Sky Sports voorspelt Brundle dat dit niet eeuwig zo zal blijven. Ook verwacht hij spektakel op het deels aangepaste circuit in Australië. "Ze kunnen er beter inhalen, dat hebben we in de eerste races ook al gezien." Met maar liefst vier DRS-zones wordt het interessant in Albert Park. "Het wordt veel uitdelen en incasseren, net zoals we dat zagen bij Leclerc en Verstappen tijdens de eerste races. Het wordt een lange rit met een gemiddelde van bijna 250 kilometer per uur langs de muren en om het meer heen. De ongelukken zullen hier niet klein zijn."

Blijven Verstappen en Leclerc respectvol?

"Ik weet niet hoe lang dat nog gaat duren", vraagt Brundle zich af als hij kijkt naar het wederzijds respect tussen de twee mogelijke titelkandidaten van 2022. "Ze geven elkaar een soort high five en vertellen elkaar hoe geweldig de race was. Dat is fijn om te zien en ik genoot ervan in Saoedi-Arabië, maar dit gaat serieus worden naar mate het kampioenschap zich verder ontwikkelt."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap