Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Martin Brundle

Brundle voorspelt oorlog tussen Verstappen en Leclerc: 'Dit gaat serieus worden'

Max Verstappen en Charles Leclerc gaan uiterst respectvol met elkaar om terwijl ze strijden voor de overwinningen en mogelijk zelfs de titel van 2022. Naarmate de titel dichter bij komt, zal de relatie tussen de twee echter verslechteren, zo voorspelt Martin Brundle.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na twee jaar afwezigheid keert het Formule 1-circuit weer terug naar Albert Park in Melbourne. Het stratencircuit ziet er dit jaar anders uit dan men gewend is, want met meerdere aanpassingen aan de baankarakteristieken wordt de race sneller dan ooit. Martin Brundle kijkt uit naar het volgende hoofdstuk in de strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen.

Red Bull en Ferrari lijken anno 2022 in de titelstrijd te zijn verwikkeld. Het seizoen is nog maar net begonnen en de coureurs van de teams gaan uiterst respectvol met elkaar om, maar bij Sky Sports voorspelt Brundle dat dit niet eeuwig zo zal blijven. Ook verwacht hij spektakel op het deels aangepaste circuit in Australië. "Ze kunnen er beter inhalen, dat hebben we in de eerste races ook al gezien."

Met maar liefst vier DRS-zones wordt het interessant in Albert Park. "Het wordt veel uitdelen en incasseren, net zoals we dat zagen bij Leclerc en Verstappen tijdens de eerste races. Het wordt een lange rit met een gemiddelde van bijna 250 kilometer per uur langs de muren en om het meer heen. De ongelukken zullen hier niet klein zijn."

Blijven Verstappen en Leclerc respectvol?

"Ik weet niet hoe lang dat nog gaat duren", vraagt Brundle zich af als hij kijkt naar het wederzijds respect tussen de twee mogelijke titelkandidaten van 2022. "Ze geven elkaar een soort high five en vertellen elkaar hoe geweldig de race was. Dat is fijn om te zien en ik genoot ervan in Saoedi-Arabië, maar dit gaat serieus worden naar mate het kampioenschap zich verder ontwikkelt."

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen