Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Brundle kritisch op Perez: "Red Bull kan geen passagier meenemen"

Perez' toekomst bij Red Bull ligt nog altijd onder een vergrootglas. Martin Brundle denkt dat de komende races cruciaal zijn voor de toekomst van de Mexicaan bij het team van Max Verstappen.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-coureur Martin Brundle heeft Sergio Perez gewaarschuwd voor zijn toekomst in de Formule 1 bij Red Bull. De plek van de Mexicaan naast Max Verstappen ligt sinds de zomerstop onder een vergrootglas, omdat de voortdurende problemen met het onderpresteren van Perez met de RB19 zijn kansen op de tweede plaats in het rijdersklassement blijven schaden.

In het laatste weekend in de Verenigde Staten liep Perez flink wat punten uit op Lewis Hamilton, maar dat had alles te maken met de diskwalificatie van Hamilton en niet met het top presteren van de Mexicaan.

Ondanks de speculaties over zijn toekomst heeft Red Bull er voortdurend op gehamerd dat Perez' contract tot het einde van volgend jaar zal worden nagekomen. "Hij heeft een contract", zei Brundle tegen Sky Sports. "Sergio Perez en Red Bull willen precies hetzelfde: ze willen dat hij zijn vorm hervindt en, als hij Max niet kan verslaan, in ieder geval een paar solide tweede plaatsen behaalt en tweede wordt in het wereldkampioenschap."

"Red Bull kan hem niet echter niet als passagier meevoeren naar 2024 als hij niet in vorm is en ik kan me niet voorstellen dat Sergio er ook zo in zou willen rijden als ik eerlijk ben. Dus deze volgende races zijn cruciaal voor zijn stoeltje en voor Red Bull om er zeker van te zijn dat hij de weg niet kwijt is en dat hij dit kan."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af