Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle zeer kritisch over Verstappen: "Hij moet nadenken over zijn rijstijl"

Martin Brundle is niet te spreken over de acties van Max Verstappen in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De voormalig F1-coureur waarschuwt de Nederlander over de invloed die zijn rijstijl kan hebben op zijn reputatie.

De eerste Formule 1-race op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit zal niet snel worden vergeten. De wedstrijd werd meerdere malen onderbroken door rode vlaggen en (virtual) safety cars, maar het meeste wordt er naderhand gesproken over Max Verstappen. De Nederlander ontving twee tijdstraffen van de stewards door twee verschillende momenten met Lewis Hamilton. Oud-coureur Martin Brundle vond ook dat de Red Bull-coureur een grens over ging in Saoedi-Arabië. "Ik denk dat Verstappen moet nadenken over zijn rijstijl. Het was niet goed zondag," zegt Brundle bij Sky Sports . "Er is een verschil tussen agressief, vastberaden en stevig racen en wat we hier zagen gebeuren. Dit was een stap te ver."

Verstappen wordt vergeleken met Senna en Schumacher

In zijn column voor dezelfde organisatie gaat de voormalig coureur nog een stapje verder. "Ik heb bewondering voor Verstappens rijvaardigheid en racekunde. Ik kom al voor hem op sinds de Chinese Grand Prix van 2015 toen hij nog voor Toro Rosso reed." "Zijn kunde en controle achter het stuur is iets om te aanschouwen, maar het maakt me verdrietig dat hij nu dit soort tactieken gaat gebruiken. Hij weet beter", aldus Brundle. De oud-teamgenoot van Michael Schumacher denkt dat de rijstijl van Verstappen wel eens een negatieve invloed kan hebben op de reputatie van de Nederlander. "Hij zou zonde zijn als hij ondanks zijn zorgeloze houding zou worden herinnerd als een onsportieve coureur. Ayrton Senna en Michael Schumacher hadden ook hun fouten en daar was ik meerdere malen de dupe van. Dat is toch een flinke deuk in hun immens grote reputaties, dat is niet positief."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China