Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Brundle zet vraagtekens bij de FIA: "Merkwaardig dat Hamilton daar mee wegkwam"

Lewis Hamilton en Carlos Sainz bakkeleiden aan het begin van de GP van Abu Dhabi, waarna de Brit uiteindelijk zonder grote gevolgen weg kwam met het afsnijden van een chicane. Martin Brundle vindt dat opvallend.

Hamilton Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de openingsronde van de GP van Abu Dhabi zagen we een heerlijk gevecht tussen Carlos Sainz en Lewis Hamilton. De twee streden om de vierde plek, waarbij de Spanjaard de aanval opende op de Mercedes-coureur. Bij bocht zes, aan het einde van het ellenlange rechte stuk, dook hij aan de binnenkant bij Lewis.

Het was een diepe inremactie, maar Sainz voerde het perfect uit en liet net genoeg ruimte over voor Hamilton. De Brit koos echter eieren voor zijn geld en sneed de chicane af, om vervolgens weer voor Sainz terug de baan op te komen.

Check hieronder nog eens de actie van Sainz.

'Geniepige Hamilton'

Uiteindelijk bekeek de FIA de situatie wel, waarna men besloot dat Hamilton zijn plek terug moest geven. Dat deed hij vervolgens op een volgens Sainz 'geniepige wijze', namelijk door zijn plek terug te geven precies voor het meetpunt van een DRS-zone, waarna hij met behulp van DRS meteen weer terug voorbij de Ferrari kon.

Sky Sports-analist Martin Brundle snapt niet dat dat zonder gevolgen bleef, zo schrijft hij in zijn column. "Hamilton raakte in de openingsronde een sausage kerb toen hij in bocht zes probeerde om aan de buitenkant te blijven rijden bij een inhaalpoging van Sainz, maar vervolgens koos hij het hazenpad."

Dat Sainz er geen straf voor kreeg, was in de ogen van de oud-coureur een prima beslissing. "Terecht werd Carlos vrijgesproken, omdat hij Hamilton zogezegd van de baan zou hebben gedrukt. De Brit moest vervolgens zelfs zijn plek teruggeven, wat hij ook deed, voordat Lewis snel weer voorbij ging aan Sainz."

"Daarna maakte de FIA bekend dat er ook geen actie ondernomen zou worden tegen Hamilton vanwege het verlaten van het circuit en het daarbij behalen van een voordeel. Op merkwaardige wijze werd hij daarvoor vrijgesproken", aldus de Sky-analist.

Indrukwekkende Mercedes-betrouwbaarheid

Uiteindelijk maakte het weinig verschil, want Hamilton zou in het slot van de race uitvallen. Het was, in het zicht van de haven, de eerste keer dat Mercedes dit jaar vanwege een mechanisch probleem uitviel.

"De enige schade waarvoor de actie van Hamilton zorgde, was schade aan de onderkant van zijn eigen vloer", schetst Brundle. "Na de eerste pitstop werd dat gedeeltelijk rechtgezet toen Mercedes de voorvleugel aanpaste om zo de aerodynamische balans weer te verbeteren."

"Daarna was Lewis erg snel tot hij zijn eerste en enige mechanische uitvalbeurt van dit 22 Grands Prix en 3 sprintraces tellende seizoen meemaakte. Erg indrukwekkend", zo doelt hij op de betrouwbaarheid van de Mercedes W13.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"