Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle ziet een Mercedes-'mysterie' en besluiteloosheid bij team Hamilton

Ook in Miami kende Mercedes een tegenvallende race. Vooral voor Lewis Hamilton kon het beter: teamgenoot George Russell eindigde wederom boven de zevenvoudig wereldkampioen. Martin Brundle ziet dat zijn kant van de garage het zwaar heeft.

Mercedes hoopte met een aantal upgrades en experimenten dichter bij topteams Ferrari en Red Bull te komen, maar tijdens de Grand Prix van Miami was er weinig vooruitgang te zien. In de race konden ze niets betekenen tegen de overige topteams. George Russell werd vijfde en Lewis Hamilton werd zesde. "Wederom was Mercedes het derde team, maar ik denk dat het hun meest zorgwekkende weekend was", oordeelt voormalig F1-coureur Martin Brundle bij Sky Sports . "Russell was de snelste op vrijdag en had daarna moeite met de pace. Het team wist simpelweg niet hoe het kwam." "Ze hebben het in het verleden vaker over de 'diva'-bolides gehad, maar deze auto is gewoon één groot mysterie met een heel klein window voor de set-up. Het is een goede auto, ergens, maar het zit allemaal zó goed verstopt."

Brundle: 'Besluiteloosheid in plaats van een meesterlijke strategie'

Russell heeft volgens Brundle niet zomaar geluk gehad met zijn strategie, waardoor hij alweer voor Hamilton finishte. "Het is makkelijk om te zeggen dat hij geluk had met de safety car. Hij moest de harde banden vanaf de start managen terwijl hij wat terugzakte. Daarna moest hij de long run pace opbouwen terwijl de rest aan het wegrijden was, om vervolgens de call te maken voor het hopen op een safety car." "Lewis had pech met de safety car, alweer. Aan zijn kant van de pitbox was er besluiteloosheid, in plaats van de gebruikelijk meesterlijke strategie waar we de afgelopen jaren gewend aan zijn geraakt. Het is een moeilijke tijd en de enthousiaste George, die het grootste deel van zijn carrière nog voor zich heeft, gaat beter om met de situatie dan Lewis als we kijken naar de boordradio's."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024