Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle ziet handig hulpje voor Verstappen: "Een dealtje met Hulkenberg?"

Het was een opvallend moment tijdens de kwalificatie van de GP van Oostenrijk. Max Verstappen die 'hulp' kreeg van Nico Hulkenberg. Sky Sport-commentator Martin Brundle denkt er met een knipoog het zijne van.

Verstappen Qualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Als Max Verstappen in Q3 van de kwalificatie van de GP van Oostenrijk aan zijn eerste snelle ronde begint, profiteert hij op het eerste rechte stuk richting bocht 1 van Nico Hulkenberg. De Haas-rijder heeft net zijn eerste tijd op de klok gezet en Verstappen kan richting bocht 1 in de slipstream van de Duitser mee. 

Natuurlijk heeft hij er voordeel van, maar in zijn tweede snelle ronde is hij (zonder steun van Hulkenberg) nog sneller. Tocht valt het één-tweetje tussen Verstappen en Hulkenberg op. Ook Sky Sport-commentator Martin Brundle zag het. "Hij heeft een mooie slipstream op het rechte stuk van Nico Hulkenberg", zei Brundle daar direct over op Sky Sport.

En hij wist ook dat het niet de eerste keer was. "Hebben die twee niet een soort deal? Het was Hulkenberg die hem hielp in Imola, toch? Hulkenberg neemt hem op sleeptouw op het rechte stuk en gaat dan aan de kant omdat zijn ronde voorbij is."

Mede commentator Harry Benjamin is het met Brundle eens: "Ja, die twee hebben daar een geschiedenis van en Verstappen krijgt een mooie slipstream."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull geeft Verstappen nieuwe wapens in strijd tegen Norris