Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle ziet 'kort lontje' Verstappen: "Hij heeft genoeg van de Red Bull-problemen"

Ondanks dat Max Verstappen de Grand Prix van Spanje won, was het verre van een probleemloze race voor de Nederlander. Dat was goed te zien hoe de Red Bull-coureur zich uitte, aldus oud-Formule 1-coureur Martin Brundle.

Voor de derde keer op rij won Max Verstappen een Grand Prix. De overwinning brengt de Nederlander op de nummer één positie in het kampioenschap. Maar de weg naar de overwinning in Spanje verliep niet zonder slag of stoot. Ten eerste was Verstappen al vroeg in de race langs de baan te vinden nadat hij de controle over het stuur verloor door een windvlaag. Hij verloor hiermee twee posities aan George Russell en Sergio Perez. Vervolgens werkte de DRS van de RB18 van Verstappen niet, waardoor hij Russell moeilijk kon inhalen. Een gefrustreerde Nederlander was het resultaat. Dat merkte ook Martin Brundle in zijn column voor Sky Sports . "De 24e overwinning van Verstappen was niet zijn beste, vooral vanwege een weigerende DRS, een tripje door het grind en het feit dat teamgenoot Sergio Perez hem twee keer voorbij liet. Max was duidelijk boos op zijn team toen de DRS niet wilde werken, waardoor hij Russell in de Mercedes niet kon passeren."

Het temperament van Verstappen

Zoals Brundle aangeeft, schoof de Nederlander zijn frustratie niet onder stoelen of banken. "We kunnen niet eens DRS laten werken, echt ongelooflijk!", zo was Verstappen al scheldend over de radio te horen. "Dit vertelt ons twee dingen", aldus Brundle. "Hij heeft genoeg van de reeks betrouwbaarheidsproblemen nu zijn team de tijd heeft gehad om te puntjes op de i te zetten en de nieuwe auto meer snelheid en minder gewicht te geven. Ten tweede heeft zijn temperament nog steeds een relatief kort lontje, zoals we bijvoorbeeld zagen bij de breaktest die hij deed bij Hamilton in Saoedi-Arabië vorig jaar." Toch is Brundle van mening dat Verstappen zijn rijstijl heeft verbeterd in vergelijking met het vorige seizoen. "Het wiel-aan-wiel gevecht met Russell, die stevig maar eerlijk verdedigde, was fascinerend. Max was opnieuw heel netjes en eerlijk in het lange gevecht. Meer dan toen hij het vorig jaar opnam tegen Hamilton, wat beter past bij een kampioen. Maar het kampioenschap ligt natuurlijk nog niet voor het grijpen."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein