Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Budgetplafond van 150 miljoen is realistisch'

De gigantische verschillen tussen de Formule 1 teams worden voornamelijk veroorzaakt door de grote verschillen in het budget van de teams. Force India presteert al jarenlang zeer goed met een beperkt budget.

Een maximum budget wordt mogelijk ingevoerd vanaf 2021 in het nog op te stellen Concorde Agreement. Volgens Force India is een maximum budget van 150 miljoen zeker te realiseren voor alle F1 teams. Teams als Haas, Toro Rosso, Sauber, Force India en Williams blijven daar nu al kleurig onder. Force India-directeur Otmar Szafnauer vindt wel dat de knoop op korte termijn moet worden doorgehakt. De grootste teams hebben 1000 man personeel en een budget van 475 miljoen. " We moeten pragmatisch te werk gaan en op korte termijn een budgetlimiet invoeren. Teams met grote budgetten en 1000 man personeel hebben tijd nodig om maatregelen te treffen."

" Het plan moet goed uitgewerkt worden en gefaseerd ingevoerd worden zodat alle teams zich goed voor kunnen bereiden. 150 miljoen blijft nog altijd erg veel geld in vergelijking met de andere raceklasses. Het is wel een realistisch budget, waarbij de helft van de teams nu al een lager budget heeft." " De andere helft moet minder geld uitgeven, maar volgens mij gaat dat slechts om vier van de tien teams. Daarbij moeten we straffen instellen die hoog genoeg zijn om het budget niet te overschrijden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi