© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Budgetplafond van 150 miljoen is realistisch'

12 sep. 2017 16:23 Ruud Dimmers 0 reacties
De gigantische verschillen tussen de Formule 1 teams worden voornamelijk veroorzaakt door de grote verschillen in het budget van de teams. Force India presteert al jarenlang zeer goed met een beperkt budget.

Force India wil maximum budget van 150 miljoen voor teams

Een maximum budget wordt mogelijk ingevoerd vanaf 2021 in het nog op te stellen Concorde Agreement. Volgens Force India is een maximum budget van 150 miljoen zeker te realiseren voor alle F1 teams. Teams als Haas, Toro Rosso, Sauber, Force India en Williams blijven daar nu al kleurig onder.

Force India-directeur Otmar Szafnauer vindt wel dat de knoop op korte termijn moet worden doorgehakt. De grootste teams hebben 1000 man personeel en een budget van 475 miljoen. 

"We moeten pragmatisch te werk gaan en op korte termijn een budgetlimiet invoeren. Teams met grote budgetten en 1000 man personeel hebben tijd nodig om maatregelen te treffen."

"Het plan moet goed uitgewerkt worden en gefaseerd ingevoerd worden zodat alle teams zich goed voor kunnen bereiden. 150 miljoen blijft nog altijd erg veel geld in vergelijking met de andere raceklasses. Het is wel een realistisch budget, waarbij de helft van de teams nu al een lager budget heeft."

"De andere helft moet minder geld uitgeven, maar volgens mij gaat dat slechts om vier van de tien teams. Daarbij moeten we straffen instellen die hoog genoeg zijn om het budget niet te overschrijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen