Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Budgetplafond zorgt opnieuw voor uitdagingen bij Red Bull

Na het vertrek van topengineer Rob Marshall naar McLaren, erkent Red Bull-baas Christian Horner dat het een uitdaging kan worden om personeel te behouden met de huidige budgetcap.

Horner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In mei werd bevestigd dat Rob Marshall, sinds 2006 een belangrijke medewerker bij Red Bull, in januari 2024 bij McLaren aan de slag gaat als Technisch Directeur Engineering en Design. Op de vraag of de budgetcap het moeilijker maakt voor Red Bull om zijn personeel te behouden, zegt Horner tegen de media, waaronder RacingNews365: "Natuurlijk doet het dat. Je kunt niet iedereen binnen het team meenemen en ik denk dat iedereen zijn plaats binnen het team moet rechtvaardigen."

"Rob heeft zich de afgelopen jaren op andere projecten gericht en het aanbod dat McLaren heeft gedaan, is waarschijnlijk de helft van hun budget", grapt hij. "Dus je kunt het hem niet kwalijk nemen dat hij de overstap maakt."

Impact budgetcap op personeel

Op de vraag van RacingNews365 of de transfers van technisch personeel tussen teams zou kunnen leiden tot een 'salarisspiraal', legt Horner uit: "Je moet ervoor zorgen dat het geen race tot de bodem wordt. Het probleem is dat je personeel hebt met een lange staat van dienst dat een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan succes en dat je niet uit hun functie wilt zetten vanwege het salarisplafond."

"Alleen maar omdat je tien jonkies kunt verantwoorden ten opzichte van een ervaren persoon. We hebben mensen moeten laten gaan door het budgetplafond. Jayne Poole, nu werkzaam als adviseur voor Mercedes, is daar een voorbeeld van. We hebben haar ontslagen omdat we haar rol binnen de budgetcap niet konden verantwoorden."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken