Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Buienkans beperkt zich tot de vrijdag tijdens GP Canada

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Canada. Als er al regen valt boven het Circuit Gilles Villeneuve, zal dat op de vrijdag zijn.

De zon schijnt op het circuit Gilles Villeneuve in het Canadese Montreal volop tijdens de zevende GP van het seizoen. Het blijft waarschijnlijk zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race droog met veel zon. Alleen tijdens de vrije trainingen op vrijdag is een bui mogelijk. De temperatuur kan oplopen tot zo'n 24 graden. De temperatuur loopt in het weekend verder op, want tijdens de droge en vrij zonnige kwalificatie op zaterdag wordt het al 25 graden en tijdens de race op zondag is het zelfs 28 graden. Pas in de Canadese avond is er weer een kleine kans op een bui. Overdag is het zonnig.

Bezoekers aan de race moeten rekening houden met een hoge zonkracht. De UV-index is 7 en dat betekent dat je na 10-15 minuten kan verbranden. Het tijdsverschil met Canada is 6 uur. De race op zondag is om 14:10 uur lokale tijd, bij ons in Nederland is dat 20:10 uur. Vorig jaar was het ook droog en warm tijdens de race in Canada. Max Verstappen stond met een derde plaats toen op het podium.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi