Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Buitenaardse Verstappen verdoezelt problemen van Red Bull-bolide

Max Verstappen doet dingen met zijn Red Bull die de auto veel beter doen lijken dan deze in werkelijkheid is. Zeker in de kwalificatie, zo oordeelt Helmut Marko na afloop van het tweede raceweekend van F1-seizoen.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de GP van Bahrein was Helmut Marko voorzichtig, ook al had zijn team met overmacht gewonnen. Hij waarschuwde voor het totaal andere circuit een week later in Saoedi-Arabië. Volgens hem kon Red Bull daar wel eens tegen problemen aanlopen, zeker in de kwalificatie.

Alhoewel Max Verstappen wederom met speels gemak naar de zege reed, moet Marko in zijn column op SpeedWeek toegeven dat er inderdaad problemen waren. Het was dat Verstappen zo superieur was, want daardoor leken die problemen er niet te zijn.

"Vorige week uitte ik mijn zorgen dat Red Bull in Djedda wel eens grotere problemen zou kunnen hebben dan tijdens de eerste race van het jaar in Bahrein. Tot op zekere hoogte is dat uitgekomen. De buitenaardse kwalificatieronde van Max Verstappen, die drie tienden van een seconde voorsprong pakte op Charles Leclerc, heeft dat een beetje verdoezeld."

Bandenprobleempjes

Volgens Marko zijn de verschillen in de kwalificatie dus kleiner dan ze door de megaprestaties van Verstappen in werkelijkheid lijken. In de race is de Red Bull nóg beter, maar toch zag de Red Bull-adviseur ook tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië wat probleempjes.

"In de race hadden we moeite met de harde banden. De opwarmfase duurde langer toen Max in het verkeer kwam en de bandentemperatuur verloor, kwam hij ook in de problemen. Ons grootste voordeel in Bahrein was dat onze auto zo zacht was voor de banden. Dit effect was niet zo merkbaar in Djedda."

Op alle ophef rond Red Bull wilde Marko overigens niet spreken in zijn column. "Ik concentreer me op de sport en geef geen commentaar op andere zaken."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China