Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Burgeroorlog tussen Verstappen en Gasly dreigt"

Max Verstappen krijgt in de persoon van Pierre Gasly dit seizoen een nieuwe teamgenoot naast zich. Dat gegeven kan weleens voor vuurwerk gaan zorgen volgens Formule 1-presentator Will Buxton.

In een opiniërend stuk voor F1.com geeft Will Buxton aan dat hij in 2019 het meest uitkijkt naar het teamduel bij Red Bull Racing tussen Max Verstappen en Pierre Gasly. Verstappen zou vanwege zijn F1-ervaring de man moeten zijn die de kar moet trekken, maar Buxton betwijfelt of Gasly dat ook zo zal zien.

"Verstappen kan dan meer F1-ervaring hebben, Gasly is ouder, racet al langer en maakt al langer deel uit van het Red Bull-opleidingsprogramma dan de Nederlander. Dat is alvast één verschil van inzicht waar het tweetal over zou kunnen struikelen." Volgens Buxton draait Red Bull nu om Max Verstappen, 'Daniel Ricciardo is immers niet voor niets naar Renault vertrokken', aldus Buxton. Toch staat Gasly er in zijn ogen niet alleen voor. De Fransman kan weleens een zeer belangrijke bondgenoot hebben in de vorm van Honda. "Pierre heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in zijn relatie met de Japanners en weet als geen ander hoe hij met hen moet samen werken om ze extra hard voor hem te laten lopen, iets waar Fernando Alonso bijvoorbeeld nooit in geslaagd is." "Rust, kalmte en respect staan daarin centraal, iets waarvan Verstappen in het Renault-tijdperk heeft laten zien daar niet altijd over te beschikken. Verstappen hoeft maar één stap verkeerd te zetten in de ogen van de Japanners en zijn kansen op een harmonieuze samenwerking met Honda zijn verkeken." "Met Max als Red Bull's 'golden boy' en Gasly als Honda's favoriet kan er weleens een intense burgeroorlog ontstaan tussen de Nederlander en de Fransman. Het zijn allebei supersterren met een sterke achterban en beiden willen ze voor het maximaal haalbare gaan. Dat gegeven gaat zeker voor vuurwerk zorgen. De vraag is echter hoe groot de explosies zullen zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"