Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button: 'Het geduld van Fernando Alonso raakt op'

Fernando Alonso had ongetwijfeld verwacht dat hij dit seizoen mee kon strijden voor de podiumplekken maar helaas. Na tien races is zijn beste klassering nog steeds zijn vijfde plaats tijdens de openingsrace in Australië. Daarna kwam het podium geen moment meer in zicht en gevreesd wordt dan ook dat dit weleens het laatste seizoen van Alonso in de Formule 1 kan zijn.

Zijn voormalige teamgenoot Jenson Button was als F1-analist bij de GP van Engeland aanwezig en geeft in gesprek met Sky Sports F1 zijn visie op de situatie van Alonso. "Ik heb wel een vermoeden hoe het ervoor staat bij Alonso. Dat hoor je ook als hij dingen zegt over de boordradio richting zijn team. In die berichten hoor je namelijk heel duidelijk de emoties. Ook logisch natuurlijk want zelfs na de overstap naar Renault kan McLaren nog steeds niet vooraan meestrijden. Het enige wat Alonso op dit moment kan doen, is zijn teamgenoot verslaan en dat doet hij op een indrukwekkende manier." Het verschil tussen Alonso en teamgenoot Vandoorne is inderdaad behoorlijk groot. De Belg komt totaal niet in de buurt van Alonso waardoor Alonso nu de enige coureur is die nog ongeslagen is tijdens het onderlinge kwalificatieduel. Ook tijdens de race scoort Alonso een stuk beter en heeft hij maar liefst 32 punten voorsprong op Vandoorne.

Button vermoedt dan ook dat de kans groot is dat dit het laatste jaar van Alonso in de Formule 1 is. "Als je twee wereldtitels hebt behaald en zoveel races hebt gewonnen, dan wil je niet vechten voor hooguit plek negen. Daar raak je gewoon niet aan gewend. Ik heb geen idee wat Fernando in de toekomst gaat doen maar McLaren moet wel de boel eindelijk op orde zien te krijgen. Als dat niet gebeurt, dan zie ik Fernando uit de Formule 1 verdwijnen." Hoewel 2018 dus weleens het laatste jaar van Alonso in de Formule 1 kan zijn, wil dat niet zeggen dat de Spanjaard de autosport de rug toekeert. "Fernando wil gewoon altijd racen. Als hij geen Formule 1 race heeft of een lange afstandsrace dan stapt hij alsnog in de kart om te racen. Hij heeft gewoon dat gevoel nodig. Hij won dit jaar al de 24 uur van Le Mans, dus alleen de zege in de Indy 500 ontbreekt nog. Ik kan me heel goed voorstellen dat het behalen van de Triple Crown zijn voornaamste doel wordt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi