Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button: 'Het is maar de vraag of Verstappen zo als Hamilton wordt'

Jenson Button vindt Max Verstappen op dit moment zonder twijfel de snelste coureur van de Formule 1-grid. De wereldkampioen van 2009 vraagt zich echter af of de Nederlander ooit zo groot en compleet gaat worden als Lewis Hamilton is.

Door het controversiële einde van afgelopen Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen misschien niet de credits gekregen die hij verdient, meent voormalig Formule 1-coureur Jenson Button. De eenmalig wereldkampioen vindt dat logisch na alle gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. "Het is dan altijd lastig, toch? Als het einde zo controversieel is", zegt hij bij Sky Sports . "Maar hij is een exceptioneel talent. Ik heb geracet tegen zijn vader in de Formule 1, ik heb tegen zijn moeder geracet. Weet je, hij was altijd al voorbestemd om een goede coureur te zijn. Het ligt er maar net aan of je kan bouwen op je natuurlijk talent, dat hij heeft."

'Verstappen is de snelste, meest getalenteerde coureur'

Button vindt Verstappen de snelste coureur van het veld. Dit betekent echter niet gelijk dat de Limburger net zo groot gaat worden als zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. "Hij is voor mij de snelste, meest getalenteerde coureur van allemaal, maar het ligt eraan of hij zichzelf kan verbeteren en iemand kan worden zoals Lewis." "Hij heeft het complete pakket", aldus Button, die verwacht dat komend seizoen wederom enorm spannend gaat worden. Verstappen zei na het behalen van zijn eerste titel dat er minder druk op hem staat, maar dat betwijfelt de Brawn GP-coureur. "Er staat natuurlijk veel druk op hem. Elke coureur zal zeggen: 'Ik ben heel relaxed. Als ik het kampioenschap dit jaar niet win, dan kan het volgend jaar wel.'" "Maar zo denk je natuurlijk niet echt. Je wilt winnen, je wilt elke race winnen en je wilt elk kampioenschap pakken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'