Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jenson Button

Button: "Juist goed dat Red Bull soms wat minder snel is"

Mercedes is ook dit seizoen weer hard op weg naar de beide wereldtitels. Mercedes lijkt alles goed op orde te hebben, terwijl Red Bull in de ene race wat meer op Mercedes inlevert dan tijdens andere races. Volgens Jenson Button hoeft dat voor de neutrale kijker niet eens altijd slecht nieuws te zijn.

Verstappen Kvyat
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voormalig wereldkampioen Jenson Button kan niet geloven dat het de concurrentie nog altijd niet is gelukt om het gat te dichten met Mercedes: "Het gat van Mercedes naar de rest van het veld lijkt groter dan ooit te zijn. Je zou juist verwachten dat teams langzamerhand dichterbij gaan komen, maar het gebeurt maar niet. Het is ongelofelijk. Normaal gesproken is het juist makkelijker om een koploper bij te halen dan om als het leidende team vooraan te blijven."

"Mercedes is niet alleen aan de leiding gebleven dit seizoen, als ik naar de races kijk dan lijkt het wel alsof het gat alleen maar groter is geworden", aldus de verbaasde Button tegenover Sky Sports UK. De Brit heeft weinig hoop op verandering in de nabije toekomst, aangezien ook Ferrari de komende jaren niet mee lijkt te kunnen strijden om de titel.

"Heel Italië wil dat Ferrari het goed doet, dat legt veel druk op het team. Het is daarom goed dat het management nu eindelijk aangeeft dat het tijd zal kosten voordat de Scuderia weer terugkeert aan de top." Daarnaast concludeert Button dat ook Red Bull het dit jaar wat lastiger heeft op enkele circuits, al komt dat het spektakel voor de fans ten goede volgens de voormalig McLaren-coureur.

"Voor ons als fans van de sport is het goed dat Red Bull net wat verder van Mercedes zit op sommige circuits, zodat ze soms zelfs moeten vechten met andere teams om de laatste podiumplaatsen. Dat levert weer meer strijd op voor de kijker thuis."

Is het nu een goed of tegenvallend seizoen voor Max Verstappen? Een ding is zeker: de wereldtitel is buiten beeld. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt