Button komend seizoen teameigenaar in Blancpain-raceklasse

09 feb. 16:30 René Oudman 0 reacties
Zelf rijdt hij in Japan: Jenson Button heeft een titel te verdedigen, aangezien hij in 2018 samen met Naoki Yamamoto de beste bleek in de Super GT-klasse. Desalniettemin is de Formule 1-wereldkampioen van tien jaar geleden vanaf heden naast coureur ook teameigenaar.

In de Blancpain GT Series Endurance Silver-klasse zal een Honda NSX GT3 Evo rijden, die wordt ingezet door Jenson Team Rocket RJN. Dat is een samenwerkingsverband tussen het succesvolle RJN Motorsport en de enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen.

In het verleden bestierde Jensons inmiddels overleden vader John Button het team 'Rocket Motorsport', waarvoor onder meer zijn zoon, Lewis Hamilton en meerdere andere Britse karters uitkwamen.

Button zal de Blancpain-wagen zelf niet besturen, de inmiddels 39-jarige heeft een druk programma in 2019. Zo neemt hij naast de Super GT ook deel aan het World Endurance Championship, al moet Button een wedstrijd laten schieten omdat het samenvalt met een Japans raceweekend.

Overigens is de enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen dit jaar mogelijk te zien op het TT Circuit in Assen. De DTM-organisatie onderzoekt of er in één of meerdere gevallen samen kan worden gewerkt met de Super GT-klasse. De Duitse toerwagenserie zou aan het einde van het seizoen een tripje naar Japan maken, de Japanse rijders (waaronder Button) lijken de gunst terug te geven door eens naar Europa te vliegen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen