Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Button onthult zwakte in de aanpak van Norris: "Dat doet soms pijn"

Lando Norris beleefde vorig jaar een succesvol Formule 1-seizoen, maar voormalig wereldkampioen Jenson Button, heeft een zwak punt ontdekt in de manier waarop de Brit de sport benadert.

Norris US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris beleefde vorig jaar een zeer succesvol Formule 1-seizoen en scoorde zeven podiumplaatsen (waarvan zes keer een tweede plek). Vooral na de zomerstop ontwikkelde McLaren de auto met succes door, waardoor het team de uitdager werd van Red Bull en Max Verstappen.

Norris was echter zelfkritisch tijdens verschillende GP-weekenden in 2023, met name na de kwalificaties voor de laatste races van het seizoen. De Brit had het gevoel dat hij een aantal potentiële poleposition-kansen aan zich voorbij liet gaan en richtte zich daarbij vooral op het mislopen van P1 in Qatar, Brazilië en Abu Dhabi.

Tijdens een gesprek met Sky Sports suggereert voormalig wereldkampioen Jenson Button dat Norris soms te veel naar zijn eigen prestaties kijkt en te veel over situaties nadenkt. "Lando is echt een extreem talent", zegt Button. "Ik volg hem al sinds de eerste keer dat hij een F1-stuur in zijn handen had, dat was in Hongarije, toen ik nog voor het team reed."

"En het is verbazingwekkend hoe snel hij het onder de knie kreeg. Maar hij is ook een echte denker en dat doet hem soms pijn, omdat hij te veel naar zichzelf kijkt en zich zorgen maakt dat hij niet goed genoeg is. Maar dat is hij wel. Hij is uitzonderlijk goed zelfs en ik kan niet wachten om hem in een wagen te zien die echt voor overwinningen kan vechten. Maar ik weet niet zeker wanneer dat gaat gebeuren."

104 races, 0 overwinningen

McLaren is een van de meest succesvolle F1-teams in de geschiedenis, maar het team heeft sinds de titel van Lewis Hamilton in 2008 geen wereldkampioenschap meer binnengehaald. De afgelopen jaren werden gedomineerd door Red Bull, waarbij McLaren zich vorig jaar na een teleurstellende start na de zomer terugvocht naar de kop vat het Formule 1-veld.

Ondanks het feit dat hij wordt geprezen als één van de sterkste coureurs op de grid, moet Norris na 104 races zijn eerste F1-zege nog pakken. Button spoort zijn landgenoot aan om geduldig te blijven terwijl hij op jacht gaat naar zijn debuut op de hoogste trede van het podium.

"Het is natuurlijk moeilijk, met zo'n dominante coureur, zo'n team, dat er maar één man kan winnen", doelt hij op het ijzersterke optreden van Max Verstappen en Red Bull in 2023. "Als je tweede kunt worden, is dat een goed uitgangspunt. Maar je hoopt dat het niet eeuwig zo doorgaat."

"Norris gaat de sport niet verlaten omdat hij geen race heeft gewonnen. Dus hij gaat daar blijven en hij gaat blijven vechten voor die overwinningen en dat 'willen' en die drive gaan niet weg. Hij moet nog steeds zijn teamgenoot verslaan. Hij moet nog steeds alle andere jongens op de grid verslaan. Het is pijnlijk als er zoveel jaren zo'n dominant team is, maar het verandert. We hebben dat ook zien veranderen bij Mercedes. Ik dacht dat niemand ze zou verslaan in de komende tien jaar, maar Red Bull kwam erbij en heeft ze verslagen. Dus het gebeurt."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"