Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button verbaasd over keuze Norris: "Dat alleen is niet genoeg"

Lando Norris heeft een langdurig contract bij McLaren, maar is dat wel zo handig? Jenson Button waarschuwt de jonge Brit dat alleen talent niet genoeg is en hoopt dat de middenveldteams het de topteams wat moeilijker kunnen maken.

Al sinds zijn Formule 1-debuut in 2019 rijdt Lando Norris voor McLaren. Hij gaat zijn vijfde seizoen in en heeft al een paar podiums op zijn naam staan, maar van een eerste zege is het nog niet gekomen. Laat staan een titelstrijd. Ondanks het uitblijven van zeges en meer wordt Norris gezien als een van de topcoureurs op de F1-grid. Topcoureurs hebben het natuurlijk net even iets makkelijker met het kiezen van hun team, maar Norris twijfelde niet aan zijn carrière bij McLaren en tekende een langdurig contract tot en met 2025. Jenson Button vond het opmerkelijk, zo legt hij uit bij Sky Sports . "Ik was verrast toen hij een deal voor de langere termijn aanging daar." "In deze sport weet je niet zomaar wie vooraan het veld zal staan en je moet een winnende auto hebben. Alleen je talent is niet genoeg om de auto naar winnende posities te krijgen. Je kan natuurlijk helpen met het ontwikkelen van de bolide, maar om te winnen moet je een competitieve auto krijgen. McLaren heeft hem dat niet gegeven."

Kan Norris profiteren van de nieuwe F1-regels?

Button, die zelf een aantal races won voor McLaren, hoopt dat het binnenkort verandert. "McLaren doet het goed, maar op dit moment in Norris' carrière moet hij een winnende auto hebben. In de komende jaren hoop ik dat het team en ook teams als Alpine en Aston Martin het de topteams wat moeilijker kunnen maken." De nieuwe reglementen in de Formule 1 kunnen teams als McLaren op weg helpen. De verschillen in performance tussen de teams moeten worden verminderd. "Dat was het hele idee met de budgetcap en de handicap met de windtunneltijd. Hopelijk zien we daar in 2023 al de voordelen van en in 2024 zien we het nog beter", zo vervolgt Button. Hoe het volgens de voormalig F1-coureur bij Norris zal gaan de komende jaren? "Lando heeft gelukkig nog een hele tijd voor zich. Ondertussen krijgt hij een nieuwe teamgenoot naast zich, Oscar Piastri. Een zeer getalenteerde coureur. Het zal veel druk op beide coureurs zetten, met Piastri die direct in een relatief competitieve bolide opereert", aldus Button.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi