Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button waarschuwt: "Dit wordt geen makkie voor Verstappen"

Max Verstappen won race één van het seizoen weliswaar overtuigend, maar Jenson Button denkt dat het geen gemakkelijk seizoen gaat worden.

Jenson Button weet hoe het is om de eerste race van het jaar te winnen en daarna wereldkampioen te worden, maar hij weet ook dat het dominant winnen van de eerste race geen garantie is voor blijvend succes. Na zes zeges in de eerste zeven races wist hij de laatste tien races in 2009 namelijk niet meer te winnen, maar toch werd hij uiteindelijk kampioen. De Brit kijkt terug op de eerste race van 2023, waarvan hij heeft genoten "Het leek relatief makkelijk te zijn voor Max, maar het was wel een geweldige race. Het was te makkelijk voor Max, dat klopt, maar de race zelf was geweldig. Er was veel actie, die was prachtig. Om twee meervoudig kampioenen, Lewis en Fernando, samen te zien strijden, dat was heel speciaal", vertelt hij bij Motorsport .

Hoe kan je dat zeggen?

Button snapt niet dat iedereen er nu al zo overtuigd van is dat Verstappen dit jaar gaat domineren. "Ik weet dat veel coureurs hebben gezegd dat het een makkie wordt voor Max en Red Bull, maar hoe kan je dat zeggen? We hebben pas op één circuit getest en hebben pas op een circuit geracet." "We weten allemaal dat Bahrein heel uniek is wat betreft de werking van de auto. Heftige remzones, veel grip, en hoge snelheden zijn er niet van groot belang. Daarom kunnen we dus niet zeggen dat het een makkie wordt. Na Saudi-Arabië kunnen we pas meer zeggen over het seizoen." "Dus nee, het wordt geen makkie voor Red Bul en Max. Het was een geweldige start van hun seizoen, heel anders dan vorig jaar. Toch denk ik dat we hele, hele spannende gevechten gaan krijgen. Het wordt niet vanzelfsprekend dat Red Bull en Max gaan winnen, maar de eerste race alvast geweldig. Vol actie en dat willen we graag. Daar kijk ik naar: goed racen en goede gevechten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'