Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button zet peperdure supercar te koop: "Kan er niet in rijden"

Actieve en voormalige Formule 1-rijders houden er meestal een behoorlijke garage op na. Zo ook Jenson Button, de wereldkampioen van 2009 die inmiddels zijn kunsten buiten de koningsklasse vertoont.

Button heeft zowaar een luxeprobleem: de 38-jarige Brit woont tegenwoordig bij zijn vriendin Brittny in de Verenigde Staten en kan zodoende niet elke wagen die hij bezit, besturen.

Zodoende heeft de vijftienvoudig Grand Prix-winnaar ervoor gekozen om zijn McLaren P1 te koop te zetten. Van het pareltje zijn er maar 375 modellen in de verkoop gegaan. De P1 gaat binnen drie seconden van nul naar honderd en tikt op zijn top bijna 350 kilometer per uur aan. "Ik kan de wagen zelf amper besturen - ik heb er voor het laatst in gereden toen ik voor het World Endurance Championship moest aantreden op het circuit van Silverstone", laat Button op zijn Instagram-pagina weten. Wie de special edition P1 van de enkelvoudig wereldkampioen over wil nemen, zal diep in de buidel moeten tasten. De supercar moet namelijk een kleine 1,8 miljoen euro opleveren.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'