© Instagram @jensonbutton_22

Nieuwsoverzicht

Button zet peperdure supercar te koop: "Kan er niet in rijden"

10 sep. 2018 13:15 René Oudman 1 reacties
Actieve en voormalige Formule 1-rijders houden er meestal een behoorlijke garage op na. Zo ook Jenson Button, de wereldkampioen van 2009 die inmiddels zijn kunsten buiten de koningsklasse vertoont.

Button heeft zowaar een luxeprobleem: de 38-jarige Brit woont tegenwoordig bij zijn vriendin Brittny in de Verenigde Staten en kan zodoende niet elke wagen die hij bezit, besturen.

Zodoende heeft de vijftienvoudig Grand Prix-winnaar ervoor gekozen om zijn McLaren P1 te koop te zetten. Van het pareltje zijn er maar 375 modellen in de verkoop gegaan. De P1 gaat binnen drie seconden van nul naar honderd en tikt op zijn top bijna 350 kilometer per uur aan.

"Ik kan de wagen zelf amper besturen - ik heb er voor het laatst in gereden toen ik voor het World Endurance Championship moest aantreden op het circuit van Silverstone", laat Button op zijn Instagram-pagina weten.

Wie de special edition P1 van de enkelvoudig wereldkampioen over wil nemen, zal diep in de buidel moeten tasten. De supercar moet namelijk een kleine 1,8 miljoen euro opleveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen