Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Button ziet dit team verrassend genoeg als dé uitdager van Red Bull en Verstappen

Nu de meeste teams langzaam uit hun winterslaap komen en de eerste wagens voor 2024 over enkele weken alweer onthuld worden, begint ook het grote voorbeschouwen (gissen) naar wat 2024 in de Fomrule 1 gaat brengen. Oud-coureur Jenson Button denkt dat wel te weten.

Verstappen Leclerc Russell  Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sinds de regels in 2022 werden veranderd in de Formule 1, heeft Mercedes nog slechts één GP gewonnen. Maar het team heeft beloofd dit jaar met een 'totaal nieuwe wagen' te komen. Ook is de verwachting dat Ferrari met enkele grote wijzigingen gaat komen. McLaren wil de stijgende lijn van de tweede seizoenshelft doortrekken en wat kan Aston Martin, de grote winnaar van vorige winter, dit keer uit de hoge hoed toveren?

Gevraagd naar welke van deze teams Jenson Button als de grote uitdager van Red Bull ziet, antwoordt hij heel gedecideerd. "Mercedes. Als je kijkt naar de laatste tien jaar in de Formule 1, dan is het Red Bull en Mercedes. Dus het moet Mercedes zijn", zegt Button tegen Sky Sports.

"Ik zou graag Ferrari zeggen, ik zou ze graag erbij zien. Je zou kunnen zeggen dat ze de naaste concurrent waren, vooral tegen het einde van het seizoen, maar ik denk dat Mercedes een goede verbetering zal hebben voor 2024. Of het genoeg is, weet ik niet", doelt Button op de strijd om Red Bull te verslaan.

Sterke rijders

Red Bull beschikt met Max Verstappen en Sergio Perez over de nummers 1 en 2 van het afgelopen WK. Maar ook bij de andere teams ziet Button enkele sterke rijdersduo's. "Er zijn een paar hele sterke rijders. Mercedes kan niet voorbij die twee van hen. Ik ken Lewis Hamilton, we waren drie jaar lang teamgenoten. Het is indrukwekkend dat George Russell zo dicht bij Lewis is gekomen."

"Maar wat betreft de jonge talenten is McLaren, supersterk. Oscar Piastri zal met een jaar ervaring meer continuïteit hebben voor het seizoen 2024. Hij had natuurlijk een glimp van grootsheid, maar toen was de consistentie er gewoon niet. Ik denk dat hij uiteindelijk minder dan de helft van de punten van Lando Norris had. Maar nu hij aan zijn tweede seizoen begint, heeft hij dat onder de knie en ik denk dat hij competitief zal zijn. Dus die twee coureurs zullen McLaren ook zeker een duwtje in de rug geven."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024