Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Canada-upgrade bepalend of Red Bull in 2019 met Honda of Renault rijdt

Rijdt Red Bull in 2019 met Honda-motoren? Het is een van de meest cruciale vraagstukken van dit Formule 1-seizoen. De aangekondigde 'Canada-upgrade' moet daarbij de doorslag geven.

Honda komt in Canada met een nieuwe, grote upgrade voor de motor die minimaal 30 PK extra moet leveren. Een volgende grote stap die de Japanners flink dichterbij moeten brengen aan de krachtige motoren van Ferrari en Mercedes. Red Bull volgt het ontwikkelingsproces op de voet en kan via zusterteam Toro Rosso alles monitoren. Sterker nog, diverse technici van Red Bull werken mee aan de ontwikkeling van de Honda motor. Huidige motorleverancier Renault komt ook uiterlijk in Canada met een grote upgrade. Een ideaal moment om de performance van beide motoren te vergelijken. Toro Rosso-teambaas Franz Tost is optimistisch. "Ik ben vol vertrouwen, zeker voor de races na de zomerbreak. Dan moet het ontwikkelingsplan van Honda samenvallen met dat van ons." Red Bull-coureur Daniel Ricciardo volgt de ontwikkelingen bij Honda op de voet en vond de vierde plaats van Gasly in Bahrein een mooie mijlpaal. "Het is bemoedigend voor Honda en helpt ze zeker in hun kansen bij Red Bull. Het is geen geheim dat dat Red Bull de mogelijkheden bekijkt om over te stappen." "Honda heeft de afgelopen jaren erg veel geïnvesteerd in de F1, maar het lukte niet samen met McLaren. Daarom is het cool om te zien dat Toro Rosso nu goed presteert", laat Ricciardo aan Motorsport-Magazin weten.

Max Verstappen is eveneens positief over alle ontwikkelingen. "Het lijkt erop dat ze het pakket nu goed voor elkaar hebben." Over de komst van Honda al motorleverancier bij Red Bull heeft de Nederlander nog niet nagedacht. "Ik heb er niet over nagedacht en om eerlijk te zijn heb ik daar toch geen invloed op. Belangrijk is dat we meer vermogen krijgen. Hoe meer vermogen, hoe beter dat is. Het is nog vroeg in het seizoen, dus we moeten afwachten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'