Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Canadese zege Verstappen geen zekerheid: "Red Bull heeft echt wel een tikje gehad"

Max Verstappen won de laatste twee edities van de GP van Canada. Maar een derde overwinning op rij daar is volgens Tom Coronel en Ruud Dimmers absoluut geen zekerheid.

Verstappen Monaco qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste races hebben aangetoond dat de dominantie van Red Bull er niet meer is. Ferrari en McLaren zijn dichterbij gekomen en dat maakt dat een derde overwinning op rij in Canada helemaal niet vanzelfsprekend is voor Max Verstappen. Dat stellen Viaplay-analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers in een gloednieuwe editie van de RacingNews365-podcast. 

"Ik denk dat het wel heel spannend is daar. Het gevoel dat ze de afgelopen twee jaar hadden is wel weg. Dat je aankomt en denkt: 'het zal wel goedkomen'. Het voordeel op de rechte stukken; twintig overwinningen op rij bijna... Dat is weg. Ze hebben echt wel een tikje gehad", zegt Dimmers.

Coronel: "Het is eigenlijk gewoon geneutraliseerd. Eigenlijk ook wel goed, want dit is exact wat we willen. Ook voor de sport. En natuurlijk dat extra 'bite-je' dat je bij hem (Verstappen, red.) terugziet. Op zo'n circuit als dit is de auto niet supersterk. Dat hebben we gezien en dat weten we ook. Maar op het moment dat we weer op de gewone circuitjes komen hoeven we ons niet direct zorgen te maken", doelt Coronel op het feit dat de F1 na Canada naar Europa gaat, naar circuits waar de RB20 sterker zou moeten zijn.

Coronel kijkt daarbij ook nog even terug naar de afgelopen GP van Monaco. "Dit was even een pijnlijke, ook door het foutje dat hij maakte in de kwalificatie, want ik ben ervan overtuigd dat hij anders altijd tweede of derde was geweest. Maar zo comfortabel als ze vorig jaar naar Canada gingen is nu niet. Tikje op de neus hebben ze wel gehad."

Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training