© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Carey: 'Budgetten van een half miljard voor F1-teams zijn absurd'

15 okt. 2017 07:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Liberty Media wil als eigenaar van de F1 zorgen voor een raceklasse waarin meerdere teams meedoen in de strijd om de wereldtitel. Om dit te realiseren moet de F1 wel op de schop en moeten er maatregelen genomen worden om de kosten terug te dringen.

Liberty wil drie of vier Formule 1 teams zien strijden om de wereldtitel

Formule 1 eigenaren Liberty Media zijn heel duidelijk in hun doelstelling: De F1 moet veel onvoorspelbaarder worden, met echte gevechten op de baan en verrassende winnaars.

Chase Carey laat aan Die Welt weten dat het zijn wens is om minimaal drie a vier teams te zien strijden om de titel.

"We hebben drie of vier teams nodig die strijden om de titel. Drama hoort bij de F1. Het is mooi dat we nu een gevecht tussen Ferrari en Mercedes hebben, maar er moeten meer teams aan kunnen haken. Dat is wat de sport zo speciaal maakt."

Om dit te realiseren is een hervorming van de Formule 1 nodig. Iets dat nog enkele jaren in beslag zal nemen, onder andere doordat het Concorde Agreement pas eind 2020 afloopt.

"Het eerste wat we gedaan hebben is de fans meer betrekken bij de sport. Met fanzones en digitale platformen. In het verleden zei de F1 te vaak neem. We willen nu een sport die ja durft te zeggen en ook voor haar kansen gaat."

"We moeten ervoor zorgen dat de competitie toeneemt tussen de team en de sport financieel gezonder wordt. Moet een team een half miljoen betalen om een auto te laten racen? Nee, dat vind ik niet. Ik denk ook niet dat dit goed is voor de sport."

Het proces van de hervorming van de Formule 1 is een complexe. Het gaat daarbij enerzijds om de actie op de baan, maar anderzijds ook om de centen. Teams krijgen nu prijzengeld en startpremies die zijn opgenomen in het Concorde Agreement. Zo krijgt Ferrari $ 100 miljoen puur vanwege haar historie in de F1. Liberty Media wil die ongelijkheid weghalen.

"Momenteel zitten we midden in dit proces en moeten we de juiste keuzes maken. Er zijn veel partijen hierbij betrokken: de teams, de FIA, de circuiteigenaren en zelfs de fans hebben een stem."

"In het verleden was de Formule 1 teveel afgesloten en soms te impulsief. Het resultaat was dat we staan waar we nu staan met de motoren. Dit betekent dat we voorzichtig te werk moeten gaan, zodat we straks goedkopere, luidere en eenvoudigere motoren hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen