Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz baalt van missen eerste vrije training in Maleisië

Carlos Sainz maakt zich op voor de laatste races in dienst van Toro Rosso. Na zijn sterke performance in Singapore waar hij knap vierde werd, wil de Spanjaard met opgeheven hoofd het team verlaten. Ook in Maleisië wil hij richting de top 10 en daarom baalt hij ook dat hij kostbare tijd mist door het overslaan van de eerste vrije training.

Voordat de stoelendans bij het opleidingsteam van Red Bull werd ingezet, was er al afgesproken dat Sean Galeal een aantal eerste vrije trainingen gaat rijden. Zowel Sainz als Kvyat zouden daardoor ieder twee keer een vrije training missen. Nu Kvyat is vervangen door Pierre Gasly en de Fransman natuurlijk elke training kan gebruiken, is het opnieuw Sainz die aan de kant blijft staan. De Spanjaard begrijpt de keuze van zijn team maar geeft aan Formula 1 toe dat hij er wel van baalt. "Laten we het er maar op houden dat ik er niet gelukkig mee ben. Ik mis nu voor de tweede keer op rij de eerste vrije training. In Singapore pakte het gelukkig uiteindelijk wel goed uit. Het lukte me om in Q3 terecht te komen en uiteindelijk werd ik knap vierde in de race." "Maar Maleisië is een stuk zwaarder en dan moet ik normaal ook meer werk verzetten in de eerste, tweede en derde vrije training. Hopelijk lukt het opnieuw om net als in Singapore sterk voor de dag te komen!"

Sainz wil dan ook alles aan doen om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap veilig te stellen voor Toro Rosso. "We weten dat we op dit moment niet het snelste team van het middenveld zijn. Maar we weten ook dat we op zondag vaak een kleine kans hebben om extra punten te scoren en dan moeten we er bij zijn. " "Hopelijk kan ik samen met Pierre Gasly dat doel halen. We moeten alleen wel Renault en ook McLaren in de gaten houden, zij worden steeds sterker dit seizoen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"