Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz blijft Red Bull trouw ondanks overstap

Hoewel Carlos Sainz volgend seizoen de overstap maakt naar Renault, blijft hij eigendom van Red Bull. Daarmee wordt Sainz eigenlijk uitgeleend aan Renault, in plaats van een 'echte' overstap te maken. Red Bull blijft dus de controle houden over de carrière van Sainz, maar zelf vindt hij dat geen probleem.

Carlos Sainz is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Red Bull in de Formule 1. De talentvolle Spanjaard heeft alle drie de seizoenen doorgebracht bij het junior-team van Red Bull, Toro Rosso. Meerdere malen probeerde hij via de media voorzichtig aan te sturen op een vertrek, maar uiteindelijk kwam dat er maar half van. Nu hij wordt uitgeleend aan Renault is Sainz wel weg bij Toro Rosso, maar niet bij Red Bull. "Ik heb de keuze altijd gelaten aan Red Bull" , zegt Sainz tegen Motorsport.com. "Zij hebben gedaan wat het beste is voor hen en voor mij. Dus ik ben blij en zij zijn blij. Ik ben en blijf een Red Bull-coureur" , aldus een gelukkige Sainz.

Dat Red Bull nog altijd beslist waar hij na 2018 rijdt, vindt Sainz geen probleem. "Ik heb veel aan Red Bull te danken, door hen rij ik nu in de Formule 1. Zonder Red Bull had ik de overstap naar Renault ook niet gemaakt, dus ik ben ze juist dankbaar. Dat zij bepalen waar ik rij maakt mij niet uit" , is Sainz duidelijk. Sainz rijdt, als het goed is, nog zes wedstrijden voor Toro Rosso. "Ik zal ze erg gaan missen, het is een leuke groep mensen. De samenwerking met iedereen in het team heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben" , besluit Sainz dankbaar.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'