Carlos Sainz blijft Red Bull trouw ondanks overstap

20 sep. 2017 11:40 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel Carlos Sainz volgend seizoen de overstap maakt naar Renault, blijft hij eigendom van Red Bull. Daarmee wordt Sainz eigenlijk uitgeleend aan Renault, in plaats van een 'echte' overstap te maken. Red Bull blijft dus de controle houden over de carrière van Sainz, maar zelf vindt hij dat geen probleem.

Sainz vindt bemoeienis van Red Bull in carrière niet erg

Carlos Sainz is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Red Bull in de Formule 1. De talentvolle Spanjaard heeft alle drie de seizoenen doorgebracht bij het junior-team van Red Bull, Toro Rosso

Meerdere malen probeerde hij via de media voorzichtig aan te sturen op een vertrek, maar uiteindelijk kwam dat er maar half van. Nu hij wordt uitgeleend aan Renault is Sainz wel weg bij Toro Rosso, maar niet bij Red Bull.

"Ik heb de keuze altijd gelaten aan Red Bull", zegt Sainz tegen Motorsport.com. "Zij hebben gedaan wat het beste is voor hen en voor mij. Dus ik ben blij en zij zijn blij. Ik ben en blijf een Red Bull-coureur", aldus een gelukkige Sainz.

Dat Red Bull nog altijd beslist waar hij na 2018 rijdt, vindt Sainz geen probleem.

"Ik heb veel aan Red Bull te danken, door hen rij ik nu in de Formule 1. Zonder Red Bull had ik de overstap naar Renault ook niet gemaakt, dus ik ben ze juist dankbaar. Dat zij bepalen waar ik rij maakt mij niet uit", is Sainz duidelijk.

Sainz rijdt, als het goed is, nog zes wedstrijden voor Toro Rosso. "Ik zal ze erg gaan missen, het is een leuke groep mensen. De samenwerking met iedereen in het team heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben", besluit Sainz dankbaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen