Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Carlos Sainz gaf Renault nieuwe motivatie en energie'

Een mogelijke transfer van Carlos Sainz hing al geruime tijd in de lucht. Toch duurde het nog tot de GP van Amerika voordat alles in kannen en kruiken was en de Spanjaard zijn debuut kon maken voor het fabrieksteam van Renault.

Direct vanaf het begin liet Sainz zien klaar te zijn voor de strijd met zijn oudere teamgenoot Nico Hülkenberg. Hij was vanaf zijn eerste race voor Renault in Amerika direct snel en zorgde voor een frisse wind binnen het team. Zijn nieuwe teambaas, Cyril Abiteboul, is dan ook erg te spreken over Sainz. "Carlos bracht duidelijk een hoop energie met zich mee. Ook was hij erg gemotiveerd om te laten zien waar hij buiten de omgeving van Red Bull toe in staat was. De omgeving van Red Bull is natuurlijk erg goed maar soms is het voor een coureur ook lastig om mee om te gaan." Sainz scoorde direct punten in Amerika voor zijn nieuwe werkgever door een fraaie zevende plaats. In de resterende drie races viel hij twee keer uit en viel hij met een elfde plek in Brazilië net buiten de punten.

Abiteboul is echter vooral onder de indruk van de feedback die Sainz aan het team geeft. "Het was mooi dat hij direct punten scoorde maar hij kwam ook direct met ideeën en suggesties voor volgend jaar. Hij heeft veel kennis van de mechanische kant van de auto en dat heeft ons erg geholpen met de ontwikkeling voor het nieuwe seizoen. We zijn dan ook erg blij dat we voor hem hebben gekozen." Sainz rijdt in ieder geval in 2018 nog voor Renault. Wat er daarna gebeurt, is vooral afhankelijk van wat Daniel Ricciardo gaat doen. De kans is namelijk vrij groot dat Sainz teruggehaald wordt indien Ricciardo eind 2018 bij Red Bull vertrekt. In dat geval wordt Sainz bij Red Bull weer herenigd met Max Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie