© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Carlos Sainz: 'Geef me tijd om te wennen aan Renault'

20 okt. 2017 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Toch nog onverwachts maakt Carlos Sainz dit Formule 1 weekend in Austin al zijn opwachting voor Renault. De Spanjaard verruilt daarmee eindelijk het opleidingsteam van Red Bull voor een fabrieksteam. Een droom die uitkomt maar de grote vraag is natuurlijk of hij zich ook direct kan meten met zijn nieuwe teamgenoot Nico Hülkenberg.

Carlos Sainz wil zo snel mogelijk strijden met Hülkenberg

De transfer van Carlos Sainz naar Renault was al bekend maar doordat Palmer alsnog akkoord ging met een afkoopsom krijgt de Spanjaard dit weekend al zijn grote kans.

Voor Sainz dan ook de ideale gelegenheid om alvast aan zijn nieuwe werkgever te wennen. Tijdens de persconferentie in Austin liet hij alvast weten blij te zijn dat hij nu al instapt bij Renault.

"In de komende vier races is het van belang om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Alle input die ik kan geven voor de huidige wagen helpt mij voor het nieuwe Formule 1 seizoen."

In het klassement staat Sainz een plaatsje hoger dan zijn nieuwe teamgenoot Hülkenberg. Het onderlinge verschil bedraagt veertien punten in het voordeel van de Spanjaard. Toch verwacht de 23-jarige Madrileen niet dat hij direct zijn nieuwe teamgenoot verslaat.

"Ik bekijk het gewoon van sessie tot sessie. Natuurlijk wil ik direct de juiste snelheid hebben maar ik weet ook dat het tijd nodig heeft. Ik moet natuurlijk wennen aan de auto en alle stappen doorlopen. Dat heeft nu eenmaal tijd nodig maar ik hoop dat ik zo snel mogelijk op snelheid ben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen