Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz: 'Geef me tijd om te wennen aan Renault'

Toch nog onverwachts maakt Carlos Sainz dit Formule 1 weekend in Austin al zijn opwachting voor Renault. De Spanjaard verruilt daarmee eindelijk het opleidingsteam van Red Bull voor een fabrieksteam. Een droom die uitkomt maar de grote vraag is natuurlijk of hij zich ook direct kan meten met zijn nieuwe teamgenoot Nico Hülkenberg.

De transfer van Carlos Sainz naar Renault was al bekend maar doordat Palmer alsnog akkoord ging met een afkoopsom krijgt de Spanjaard dit weekend al zijn grote kans. Voor Sainz dan ook de ideale gelegenheid om alvast aan zijn nieuwe werkgever te wennen. Tijdens de persconferentie in Austin liet hij alvast weten blij te zijn dat hij nu al instapt bij Renault. "In de komende vier races is het van belang om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Alle input die ik kan geven voor de huidige wagen helpt mij voor het nieuwe Formule 1 seizoen."

In het klassement staat Sainz een plaatsje hoger dan zijn nieuwe teamgenoot Hülkenberg. Het onderlinge verschil bedraagt veertien punten in het voordeel van de Spanjaard. Toch verwacht de 23-jarige Madrileen niet dat hij direct zijn nieuwe teamgenoot verslaat. "Ik bekijk het gewoon van sessie tot sessie. Natuurlijk wil ik direct de juiste snelheid hebben maar ik weet ook dat het tijd nodig heeft. Ik moet natuurlijk wennen aan de auto en alle stappen doorlopen. Dat heeft nu eenmaal tijd nodig maar ik hoop dat ik zo snel mogelijk op snelheid ben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden