Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz ideale vervanger voor Ricciardo bij Red Bull

Mogelijk wordt het rijdersduo Max Verstappen en Carlos Sainz in 2019 herenigd. Mocht Daniel Ricciardo vertrekken bij het team van Red Bull dan is Carlos Sainz de aangewezen vervanger.

Daniel Ricciardo rijdt sinds 2014 voor het F1-team van Red Bull en heeft een contract dat eind 2018 afloopt. De Australiër heeft al aangegeven dat hij mogelijk toe is aan een nieuwe uitdaging in een andere omgeving. Teambaas Christian Horner laat aan Reuters weten dat Carlos Sainz de aangewezen vervanger voor Daniel Ricciardo is, mocht deze vertrekken. Sainz is momenteel uitgeleend aan Renault tot het einde van 2018. " Dat is precies de reden waarom we Sainz alleen uitgeleend hebben. Zo houden we diverse opties voor ons eigen team."

" Op deze manier hebben we een vangnet mocht Ricciardo vertrekken, maar onze insteek is om door te gaan met de huidige coureurs. Daniel is 28 jaar en is aanbeland in de belangrijkste fase van zijn carrière. Ik weet zeker dat hij de tijd neemt om zijn beslissing te maken." Horner heeft ook richting te teamgenoot van Max Verstappen uitgesproken graag met hem door te gaan. " Daniel kent onze plannen en die zijn met hem besproken. We willen hem voor Red Bull behouden. Als dat zes maanden langer duurt om te regelen, dan is dat maar zo."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'