Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz keert niet meer terug bij Toro Rosso

Het duurde lang voordat de overstap van Formule 1 coureur Carlos Sainz naar Renault in kannen en kruiken was. Een jaar met de nodige spanning tussen de Spanjaard en Red Bull werd afgesloten met een eenjarig contract bij Renault.

Om beide partijen tevreden te houden werd er gekozen voor een optie waarin de Spanjaard in 2018 wordt uitgeleend aan Renault. Zijn contract met Red Bull loopt nog tot en met 2019. Mocht Max Verstappen en/of Daniel Ricciardo bij Red Bull vertrekken, dan is Sainz de ideale opvolger. De Spanjaard maakt dat duidelijk dat een terugkeer bij het F1-team van Toro Rosso uitgesloten is. " Ik denk dat Helmut Marko dat dit deze week wel duidelijk heeft gemaakt. Het is een natuurlijk proces om Toro Rosso te verlaten. Dat team heeft als doel om jonge coureurs op te leiden. De drie jaar in hun dienst hebben me gevormd tot de coureur die ik nu ben. Dat is iets waar ik trots op ben", liet Sainz aan Sky Sports weten.

Volgens Sainz was men binnen Toro Rosso en Red Bull ook enthousiast over zijn overstap naar Renault. " Toen ik vertelde dat ik bij Renault ging rijden reageerden ze enthousiast. Ze feliciteerde me en zeiden dat ik deze overstap verdien. Toro Rosso is een geweldig team en ik heb veel goede relaties binnen het team. Ik ben ze eeuwig dankbaar, want voor een jonge coureur is er geen beter opleidingsteam."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'