Carlos Sainz krijgt 10 minuten straf na aanrijding met Kees Koolen

15 jan. 2018 21:00 Rik Alkema 2 reacties
Carlos Sainz heeft van de organisatie van de Dakar Rally een straf van 10 minuten gekregen. Die straf ontving de Spanjaard nadat hij de Nederlandse quad-coureur Kees Koolen 'ondersteboven' had gereden in de zevende etappe.

Carlos Sainz krijgt 10 minuten straf, maar behoudt leiding

Carlos Sainz is ontsnapt aan een zware straf in de Dakar Rally. De Spanjaard zou in de zevende etappe de Nederlander Kees Koolen op de quad omver hebben gereden, maar krijgt daarvoor geen zware staf.

Het incident gebeurde op de helft van de proef. Volgens Kees Koolen werd hij van zijn quad gereden door Carlos Sainz. Sainz reed vervolgens door, evenals Stephane Peterhansel, die achter Sainz reed.

De wedstrijdleiding acht de beschuldiging van Koolen aan het adres van Sainz dus bewezen, maar komt slechts met een straf van 10 minuten. Daarmee mag Sainz zich in de handen knijpen, al is Peugeot wel direct in beroep gaan tegen de straf.

Stephane Peterhansel werd 'vrijgesproken', ook al is het na een ongeluk verplicht om te stoppen in de Dakar Rally.

In het algemeen klassement verandert er niet veel. Sainz had een uur en zes minuten voorsprong op Nasser Al-Attiyah en hoeft zich dus nog geen zorgen te maken.

Vandaag kwamen de coureurs niet in actie. De negende etappe van Tupiza naar Salta werd geannuleerd wegens de hevige regenval in het gebied. Morgen gaat de Dakar Rally verder met de tiende etappe van Salta naar Belen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen