Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz maakt rally-debuut tijdens rally van Monte-Carlo

Formule 1 coureur Carlos Sainz volgt het pad van zijn vader. Carlos Sainz sr. is een rallylegende die diverse malen het WRC-kampioenschap en de Dakar Rally op zijn naam schreef.

Sainz jr. komt in actie tijdens de 13,5 kilometer lange proef genaamd La Cabanette-Col de Braus Power Stage. Daarbij gebruikt hij de nieuwe Renault Mégane R.S. Het betreft nog geen officieel rally-debuut voor Carlos, maar zijn taak is om de auto te besturen die checkt of de proef vrij en veilig is. Vader Sainz won de legendarische rally van Monte-Carlo drie keer, in 1991, 1995 en 1998. " Ik kijk er erg naar uit om deel te nemen aan de rally van Monte-Carlo voor het eerst in mijn leven. Ik heb er zoveel over gehoord van mijn vader, onder andere hoe moeilijk de proeven zijn en hoe de omstandigheden snel wisselen van sneeuw of regen naar zonneschijn."

" Je moet je zenuwen onder controle houden op deze bochtige bergwegen en hairpins. Het wordt vast enerverend om deel te mogen nemen aan deze legendarische rally in de Renault Mégane R.S." " De auto wordt uitgerust met sneeuwbanden met noppen zodat ik de echte rallyervaring kan beleven." De rally van Monte-Carlo begint 25 januari om 17:50

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'