Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz mogelijk in 2019 in actie voor Red Bull Racing

Carlos Sainz staat de komende jaren nog altijd onder contract bij Red Bull. Ondanks zijn overstap naar Renault in 2018 blijft Red Bull eigenaar van de Spanjaard. In 2019 lijken er eindelijk kansen te ontstaan voor de snelle Spanjaard bij het topteam.

Met de overstap van Carlos Sainz naar Renault kwam Red Bull tegemoet aan een lang gekoesterde wens van de Spanjaard. Sainz had er weinig oren naar om in 2018 voor het vierde jaar op rij bij Toro Rosso te rijden. In 2018 komt Sainz op huurbasis uit voor Renault waar hij de teamgenoot wordt van Nico Hulkenberg. Hij blijft echter onder contract staan bij Red Bull, dat hem ook terug kan roepen. Met deze constructie wordt de Spanjaard tevreden gehouden en krijgt Renault de beschikking over een van de grootste talenten. Onder aan de streep ontvangt Red Bull een korting op motoren van Renault volgend seizoen. Red Bull-teambaas Christian Honer liet al weten dat Sainz onderdeel blijft van de Red Bull familie: " Carlos vervolgt zijn carrière bij Renault, maar blijft onderdeel van de Red Bull familie."

Renault teambaas Cyril Abiteboul ziet het als een goed teken dat Red Bull de Spanjaard alleen uit wilde lenen. " Het geeft aan dat ze iets heel bijzonders zien in Carlos." Volgens het Spaanse Marca heeft Red Bull het recht om Sainz eind 2018 terug te halen naar Red Bull. Daarbij zou het hem wel moeten voorzien van een stoeltje bij het fabrieksteam. Met het aflopende contract van Daniel Ricciardo eind 2018 en een mogelijk vertrek van Max Verstappen lijken er eindelijk kansen te liggen voor Sainz bij Red Bull.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden