Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz onder de indruk van zijn Rally-avontuur

Ook voor Carlos Sainz is het nieuwe autosportseizoen min of meer al begonnen. De Spanjaard was afgelopen weekend als VIP-gast aanwezig bij de Rally van Monte Carlo en verkende voorafgaande aan de Rally alvast het parcours.

Carlos Sainz heeft het racen natuurlijk net als Max Verstappen van zijn vader meegekregen. Alleen trad hij niet letterlijk in de voetsporen van zijn beroemde vader. Sainz junior koos voor een loopbaan in de Formule 1 maar kreeg tijdens de Rally van Monte Carlo de kans om te ervaren hoe het is om een rally te rijden. Sainz verkende het parcours in een Renault Megane RS en was na afloop duidelijk onder de indruk van deze ervaring. "Ik heb er vaak genoeg over gedroomd en dankzij Renault is mijn droom nu werkelijkheid geworden. Het was echt geweldig. De auto voelde ook fijn aan en bevatte diverse modes die ik allemaal heb uitgeprobeerd zodat ik mij volledig op mijn gemak voelde."

"Je hebt de race-modus, de sport-modus en je kunt natuurlijk met de traction control wat spelen. Het was echt een fantastische ervaring. Het was wel wat glad op sommige gedeeltes maar dat hoort bij de Rally van Monte Carlo. Mijn vader wilde dat ik voorzichtig zou zijn maar ik heb me prima vermaakt." Sebastien Ogier won uiteindelijk de Rally van Monte Carlo. Het was alweer zijn vijfde zege op rij in deze Rally.

957575287516073984

'I've waited my whole life to do this and it was an amazing experience!' 👍from @Carlossainz55 on #RallyeMonteCarlo debut pic.twitter.com/GbA89FhqyW — Renault Sport F1 (@RenaultSportF1) 28 januari 2018

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi