Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz pakt zesde etappe Dakar Rally, ten Brinke behoudt podiumplaats

De zesde etappe in de Dakar Rally is een prooi geworden voor Carlos Sainz sr. De vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz jr. voltooide de etappe net iets sneller dan zijn concurrent en klassementsleider Stephane Peterhansel. Bernhard ten Brinke bleef in het goede spoor: hij eindigde als zevende en behield zijn podiumplaats in het klassement.

Carlos Sainz senior heeft de zesde etappe van Arequipa (Peru) naar La Paz (Bolivia) op zijn naam geschreven. De Peugeot-rijder was de snelste in de 313 kilometer lange etappe, die de coureurs door de bergen van Peru naar Bolivia bracht. De Spanjaard werd echter op de hielen gezeten door Stephane Peterhansel, zijn grote concurrent voor de eindoverwinning. Peterhansel gaf uiteindelijk slechts vier minuten toe op Sainz, waardoor hij met een comfortabele voorsprong de rustdag in gaat.

Voor Nederland ligt Bernhard ten Brinke nog steeds op podiumkoers. Ten Brinke eindigde als zevende in de zesde etappe, op zo'n negen minuten van Sainz. In het algemeen klassement staat ten Brinke een uur en twintig minuten achter op Peterhansel, met nog acht etappes te gaan. Uitslag top 5 etappe 6 - Auto's: 1. Carlos Sainz (Peugeot) 2h53m30s 2. Stephane Peterhansel (Peugeot) +0h04m06s 3. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +0h05m05s 4. Giniel de Villiers (Toyota) +0h05m31s 5. Cyril Despres (Peugeot) +0h08m49s Klassement top 5 na etappe 6 - Auto's: 1. Stephane Peterhansel (Peugeot) 16h25m02s 2. Carlos Sainz (Peugeot) +0h27m10s 3. Bernhard ten Brinke (Toyota) +1h20m41s 4. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +1h24m20s 5. Giniel de Villiers (Toyota) +1h35m59s

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden