© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Carlos Sainz rijdt in Hongarije voor Renault F1'

15 jul. 2017 19:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Carlos Sainz is hard op weg om zijn zin te krijgen. De Spanjaard vertelde onlangs nog dat hij een vierde seizoen bij Toro Rosso niet ziet zitten. Volgens de talentvolle coureur is dat scenario onwaarschijnlijk. Red Bull stelde echter dat niet hij maar Red Bull bepaalt waar de coureur rijdt. Het lijkt er nu echter op dat Sainz definitief een stoeltje bij de hoofdmacht kan vergeten.

Red Bull wil per direct af van 'ondankbare' Carlos Sainz

Carlos Sainz debuteerde tegelijk met Max Verstappen in de Formule 1. Vanaf het begin was hij duidelijk over zijn doel. Namelijk races winnen en uiteindelijk de wereldtitel pakken. Het liefste samen met Red Bull Racing. Nadat Verstappen in 2016 plotseling tussentijds werd gepromoveerd naar de hoofdmacht, liet Sainz zijn teleurstelling duidelijk merken.

Voor Sainz restte niks anders dan een langere verblijf bij het opleidingsteam. Inmiddels rijdt de Spanjaard daar al drie seizoenen en liet hij zich onlangs ontvallen dat een vierde seizoen 'onwaarschijnlijk' was.

Teamadviseur Helmut Marko verwoordde het standpunt van Red Bull over deze kwestie als volgt: "Je bijt niet in de hand die je voedt". Ook teameigenaar Mateschitz sprak erover in Oostenrijk. Hij was ook van mening dat Sainz hierin geen eigen keuze had maar liet ook het volgende weten.

"Als een rijder niet wil blijven, als de liefde voorbij is, dan kun je iemand zelfs met een contract niet tegenhouden. Dan moet je degene laten gaan."

Inmiddels is Carlos Sainz blijkbaar hard in ongenade gevallen bij de Oostenrijkse renstal. Volgens het Duitse Auto Bild onderhandelt Red Bull momenteel met het team van Renault F1 over een afkoopsom voor Carlos Sainz. Deze afkoopsom ligt volgens bronnen rond de 8 miljoen euro.

Auto Bild meldt verder dat zodra beide teams akkoord zijn, dat Sainz dan met ingang van de GP van Hongarije uitkomt voor Renault F1. Hij neemt dan het stoeltje over van Jolyon Palmer die dit seizoen nog geen indruk heeft gemaakt.

Volgens Auto Bild neemt Pierre Gasly dan het stoeltje van Sainz over bij Toro Rosso.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen