© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Carlos Sainz verheugt zich op de strijd met Fernando Alonso

02 mrt. 2018 09:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Carlos Sainz vocht inmiddels al menig duel uit met Fernando Alonso op de baan en hoopt dat dit in het nieuwe Formule 1 seizoen ook weer gebeurt. Daarvoor moet zijn team nog wel het nodige werk verzetten want volgens de Spanjaard is McLaren op dit moment de betere.

Carlos Sainz wil zijn oude leermeester verslaan

Sainz begint aan zijn eerste volledige seizoen voor de Franse renstal waardoor hij nu ook vanaf het begin bij de ontwikkeling van de auto is betrokken.

De eerste testweek verliep voor zowel Nico Hülkenberg als Carlos Sainz zonder noemenswaardige problemen. Sainz reed op zijn tweede testdag in totaal 60 ronden en klokte uiteindelijk de vijfde tijd.

Slechts een fractie moest hij toegeven op zijn oude leermeester Fernando Alonso waardoor het erop lijkt dat de heren ook dit seizoen weer menig duel gaan uitvechten.

Na afloop van zijn testdag laat Sainz aan de pers weten dat hij zich inderdaad verheugt op de strijd met Alonso maar dat Renault op dit moment nog niet zo ver is als McLaren.

"Het is nog even afwachten maar ik denk dat McLaren op dit moment op ons voor ligt. Misschien niet direct te zien in deze testweek maar ik denk wel dat ze er beter voor staan. Het kan natuurlijk wel heel close worden en dan ben ik absoluut klaar voor een gevecht met mijn vriend en landgenoot Fernando."

Beide Spanjaarden zijn elkaar al regelmatig op de baan tegengekomen en hebben de fans dan ook al mooie gevechten voorgeschoteld. Volgens Sainz is er alleen op de baan sprake van rivaliteit.

"De gevechten met Fernando zorgen ervoor dat ik het beste uit mezelf haal. Ik heb er veel van geleerd maar geloof mij, het heeft geen invloed gehad op onze relatie. Zodra we onze helmen afzetten dan maken we gewoon weer grapjes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen