Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz wil meer risico's nemen in 2018 na succesvol seizoen

Carlos Sainz is inmiddels uitgegroeid tot één van de vaste waarden in de Formule 1. De Spanjaard reed dit seizoen zijn derde jaar bij het opleidingsteam van Red Bull maar reed de laatste vier races voor het team van Renault. Sainz kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar.

Sainz haalde het afgelopen seizoen in totaal 54 punten en eindigde daarmee op de negende plek in het WK. Voor de Spanjaard betekende het zijn beste seizoen tot nu toe. In gesprek met Auto Motor und Sport laat hij dan ook weten erg tevreden te zijn met zijn prestaties over 2017. "Als iemand mij van tevoren had gezegd dat ik zoveel punten zou halen en zelfs al vier races voor mijn nieuwe werkgever mocht rijden, dan had ik degene voor gek verklaard. Ik kijk dan ook zeer tevreden terug op het afgelopen jaar." Sainz haalde in maar liefst 10 van de twintig races punten maar aan een drietal races bewaart hij de beste herinneringen.

"Voor mij zijn er drie races die eruit springen. In Monaco voelde de auto erg goed aan. In China reed ik erg sterk en eindigde ik ver voor de andere auto's uit het middenveld. Het absolute hoogtepunt was de race in Singapore. Het was een lastige race maar ik bleef uit de problemen en scoorde maar liefst twaalf punten voor Toro Rosso." Zijn nieuwe werkgever is net als Toro Rosso verwikkeld in een hevige strijd in het middenveld. Sainz weet in ieder geval wat hem te doen staat. "Het afgelopen seizoen heb ik soms nog wat te behouden gereden en daardoor punten misgelopen. In 2018 moet ik meer risico's nemen, ook omdat het middenveld erg dicht bij elkaar zit."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden