Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz wil zich bewijzen bij eerste GP voor Renault

De komende Formule 1-race in Amerika wordt een speciale wedstrijd voor Carlos Sainz. Voor het eerst in zijn carrière zal hij voor een ander team uitkomen dan voor Toro Rosso. Na de Grand Prix van Japan wisselde Sainz het rood/zwarte tenue van Toro Rosso voor het gele pak van Renault. Een droom die uitkomt, maar er moet wel direct gepresteerd worden.

Ruim tweeënhalf seizoen lang was Carlos Sainz te bewonderen bij het team van Toro Rosso, maar tijdens de laatste vier wedstrijden van dit seizoen rijdt de Spanjaard voor Renault. Daarmee gaat Sainz vervroegd over naar het Franse team, waar hij sowieso vanaf volgend seizoen te bewonderen zou zijn. Door zijn overstap naar Renault begint voor Sainz een nieuw avontuur. Voor de tweede keer moet hij bij een team bewijzen dat hij uit het juiste racehout gesneden is. "Het is heel hard werken, veel nieuwe mensen ontmoeten en vooral veel leren" , typeert Sainz zijn eerste werkweek bij Renault.

"Ik sta voor een grote uitdaging, maar dat motiveert mij alleen maar" , vervolgt Sainz. Het circuit in Austin ziet Sainz dan ook als ultieme gelegenheid om direct zijn snelheid te tonen. "Ik hou van het circuit, vooral de eerste sector is spectaculair. Door de snelle lay-out kan ik direct de limiet opzoeken en laten zien dat ik snel ben" , blikt Sainz vooruit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"