CARLOS SAINZ WINT DAKAR RALLY 2018

20 jan. 2018 16:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Eindelijk, na vijf jaren op rij de finish niet gehaald te hebben is het Carlos Sainz gelukt om de Dakar Rally uit te rijden. De Spanjaard presteerde van alle coureurs het meest constante en ging met de overwinning aan de haal.

Carlos Sainz geeft Peugeot prachtig afscheid in Dakar Rally

Het team van Peugeot was topfavoriet in de Dakar Rally met Depres, Loeb, Peterhansel en Sainz. De Franse equipe moest al snel incasseren toen Depres veel tijd verloor in een van de eerste etappes. Sebastian Loeb haalde het einde van de rally niet doordat zijn navigator geblesseerd raakte.

Stephane Peterhansel ging royaal aan de leiding, maar een crash wierp hem tot twee keer toe terug. In de voorlaatste etappe verspeelde hij zo de tweede positie. Carlos Sainz maakte in 2018 geen fouten en finishte na vijf uitvalbeurten op rij eindelijk weer eens. De vader van F1-coureur Sainz jr. behaalde zijn tweede Dakar zege.

Nasr Al-Attiyah en De Villiers maken het podium compleet namen Toyota. De Japanners zaten er de hele rally goed bij, maar moesten in de eerste week terrein toegeven tijdens de zware duinen. Nederlander Bernhard ten Brinke leek op weg naar een podiumplaats, maar moest in de voorlaatste etappe opgeven met een defecte motor.

De gebroeders Coronel zorgden voor veel vermaak in de Nederlandse huiskamers, maar kenden de nodige problemen met hun 'beast'. Uiteindelijk bereikten ze zonder motorkap, voorruit en achterbodywork de finish.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen