Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz zowat kotsend naar P10 in Australië

Carlos Sainz kijkt ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug op de openingsrace in Melbourne. De Spanjaard scoorde weliswaar kostbare punten met zijn tiende plek maar het scheelde niet veel of Sainz had de race moeten staken.

De voormalige teamgenoot van Max Verstappen begon als tiende aan de eerste Formule 1 race van dit seizoen. In de openingfase kreeg hij het direct aan de stok met zijn landgenoot Alonso waarin hij zijn meerdere moest erkennen. Later in de race kwam hij opnieuw onder druk te staan. Dit keer was het Sergio Perez die een aanval deed op zijn tiende plek. Uiteindelijk slaagde Sainz er in om als tiende de finish te halen maar het had niet veel gescheeld of hij had zijn auto aan de kant moeten zetten. Sainz melde namelijk op een gegeven moment over de boordradio aan zijn team dat hij zich niet lekker voelde en bijna moest overgeven. Na afloop verklaarde Sainz dan ook aan de pers dat hij problemen met zijn maag kreeg tijdens de race.

"Ik had een probleem met de waterpomp waardoor ik in de eerste tien tot vijftien ronden water in mijn gezicht kreeg en teveel water dronk. Hierdoor had ik op een gegeven moment veel water in mijn maag." "In elke bocht voelde ik dat water in mijn maag heen en weer bewegen. Daardoor werd ik niet lekker en moest ik bijna overgeven. Een maag vol water is bij zulke G-krachten geen pretje." Door zijn misselijkheid schoot hij zelfs van de baan in bocht 9 waarna Alonso hem voorbij kon gaan. Natuurlijk baalt Sainz hiervan maar ondanks dat is hij tevreden met zijn zwaarbevochten P10. "Je kunt de limiet niet opzoeken als je je niet lekker voelt. Het was een zware race omdat ik bijna moest overgeven. Ik ben dan ook wel blij met deze ene punt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"